BIST 9.839
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.460,44
HABER /  POLİTİKA

DSP'den istifa edip AK Parti'ye geçtiler

Batman'da yaklaşık 4 yıl süreyle DSP İl Başkanlığı görevini yapan Kadri Yaman, milletvekili adayları ve il teşkilatı partiden istifa etti.

Abone ol

Batman'da yaklaşık 4 yıl süreyle DSP İl Başkanlığı görevini yapan ve iki kez milletvekilliğine aday olan Kadri Yaman, milletvekili adayları ve 500 kişilik il teşkilatıyla birlikte partisinden istifa ederek, AK Parti'ye katıldı.

DSP İl Başkanı Aysel Akar, milletvekili adayları Kadri Yaman, Üzeyir Çelik, Mehmet Tahir Türk ve Yusuf Yalçın, il ve merkez ilçe teşkilatlarıyla birlikte hem görevlerinden, hem partilerinden istifa ederek, Ak Parti'ye geçti.

Katılım nedeniyle bugün düzenlenen törende DSP'lileri karşılayan Maliye Bakanı ve Ak Parti Batman 1'nci sıra milletvekili adayı Mehmet Şimşek Kürtçe olarak, "Hoş geldiniz" dedi. Ak Parti'nin milletten topladığını tekrar millete hizmet olarak geri verdiğini belirten Bakan Şimşek, "AK Parti milletin partisidir, gücünü milletten alıyor. Milletten topladığı kaynakları da milletin hizmetine harcıyor. En büyük farkımız bu, hizmet dergahıyız. Hepimiz vatandaşın hizmet karıyız. Başbakanımız'la birlikte siyasete yeni bir seviye geldi. Artık devlet milletin hizmetkarı konumunda. Batman DSP teşkilatı ve milletvekili adayları yakınlarıyla birlikte bize katıldılar. Hepsine hoş geldin diyorum, sefalar getirdiler. Kadri Yaman bize uzak bir insan değil. Ailemizin kendilerine yakın bir diyaloğu var. Hizmet kervanına katıldıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Ak Parti herkese açık. Bu katılımla Ak Parti daha çok güçlenecektir" dedi.

Daha sonra Bakan Şimşek'in Ak Parti rozetini taktığı eski DSP'li Yaman, "Dört yıl süreyle DSP için elimizden geleni yaptık ama olmadı. Yuvaya döndük. Bundan sonraki siyasi hayatımı Ak Parti'de sürdüreceğim. DSP ile bir ilişkimiz kalmadı. Elimizden geleni Ak Parti için yapacağız. Yaklaşık 500 kişiyle birlikte Ak Parti'ye katıldık. DSP Genel Başkanı Masum Türker, hiçbir şey yapamadı, olanları da dağıldı. Partinin organları kalmadı. Masum Türker, partiyi nereye götürecek, bilemiyoruz. Bize de istifa etmek kaldı" şeklinde konuştu.