BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,43
ALTIN 2.485,94
HABER /  POLİTİKA

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal kimdir?

DSP'de genel başkan kim oldu? DSP'de yapılan olağanüstü kongre sonrası bu soruda cevabını bulmuş oldu. DSP kongresinde partide uzun yıllar görev yapan Önder Aksakal, DSP Genel Başkanı seçildi.

Abone ol

DSP Olağanüstü Kongresi'nde genel başkan seçilen Önder Aksakal kimdir? İşte Aksakal'ın DSP'de genel başkanlık koltuğuna uzanan siyaset yolculuğu; 

Mehmet Önder Aksakal, 1960 yılında Antalya’da dünyaya gelmiştir. 5 yıl süren ilköğretim hayatının ilk 4 senesini Aydın’ın Karacasu ilçesine bağlı Geyre İlkokulu’nda, son senesini ise Aydın Gazipaşa İlkokulu’nda tamamlamıştır. Ortaöğretim hayatını Aydın İsmet İnönü Ortaokulu’nda geçirmiş, lise eğitimini ise Aydın Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü’nde başarıyla sürdürmüştür.

ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ KONYA'DA

1976-1977 öğretim yılında Konya DMMA İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde üniversite öğretimine başlamış ve Selçuk Üniversitesi’nden mezun olmuştur. 21, 22 ve 23. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Demokratik Sol Parti’nin Aydın Milletvekili adayı olan Aksakal, 2003 ve 2004 yıllarında Demokratik Sol Parti Aydın İl Başkanı olarak görev yapmıştır.

2004'TE PM'YE SEÇİLDİ

25 Temmuz 2004 tarihinde gerçekleştirilen Demokratik Sol Parti 6.Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi’ne seçilmiş; Demokratik Sol Parti 7, 8 ve 9. Olağan Kurultaylarında bu görevini sürdürmüştür.

Demokratik Sol Parti’nin 17 Mayıs 2009 tarihinde yapılan olağanüstü kurultayında Dr. Masum Türker’in Parti Genel Başkanı seçilmesinden sonra Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiş ve Sivil Toplum Örgütleri ve Meslek Odalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak çalışmalarına devam etmiştir. Önder Aksakal, Parti’nin 06 Haziran 2010 tarihinde gerçekleştirilen 8. olağan kurultayından sonra, oluşturulan Başkanlık Kurulu’nda yeniden Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmiş ve Örgüt Kurulu Başkanlığı’nı üstlenmiştir.30 Haziran 2013 tarihinde yapılan Demokratik Sol Parti 9. Olağan Kurultayı neticesinde de Genel Başkan Yardımcılığı ve Örgüt Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir. Mühendislik, inşaat ve müşavirlik alanında hizmet veren bir şirketi olan Aksakal, evli ve 2 çocuk babasıdır.