BIST 10.459
DOLAR 32,29
EURO 35,11
ALTIN 2.476,74
HABER /  GÜNCEL

DPde Süleyman Soylu depremi

Yerel seçim sonuçları DP'de deprem etkisi yarattı. Süleyman Soylu tarihi kararını canlı yayında açıkladı.

Abone ol

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, görevini bırakıyor. Seçimlerde il genel meclisi bazında yüzde 3.72 oy alan DP'nin lideri Soylu istifa kararı aldı.

Soylu, ''22 Temmuz 2007 seçimlerinde alınan oyun gerisinde kalınması durumunda genel başkanlığı bırakacağını'' açıklamıştı.

Soylu, parti yetkili kurullarına olağanüstü kongre önerisinde bulunacak. Yerel seçimlerde ortaya çıkan sonuçları değerlendirmek üzere DP Başkanlık Divanı ve Genel İdare Kurulu (GİK) hafta içi toplanacak.

CNN Türk ekranlarında konuşan Soylu "Türkiye ayağa kalksa kalmam" dedi. İşte Soylu'nun açıklamaları:

"Zaten bir gün önce yaptığı televizyon programında bu sonuç beklemediğim bir sonuç değildi. 

Beşle altı bandındaki bir sonuç iyi bir noktaya taşıyabileceği hesabını yapıyordum. En büyük endişem şudur. Daha önce Ağar ve Çiller de yaptı. İki yapılan yanlış şuydu hemen fevri karar verdiler.

Yani bırakıyoruz bundan sonra ne olursa olsun. Artık toparlanamadı. Benim kararım net kesin. Yetkili kurullarımızda bir araya geleceğiz.

Yetkili kurullar kal derse Türkiye ayağa kalksa kalmam. Çok yakından bir dostumuz vardı. Onunla sohset ederken  ben sizin Türkiye'yi anlamıyorum. Eşi güzel bir söz etti.

190 milletvekiliyle giriyor seçime 90 milletvekiliyle çıkıyor. Üç gün susuyor, zafer kazandık dyor. Böyle bir demokrasi olmaz. Partiyi lider sultasından çıkardık. Ciddi ve şeffaf bir tüzük yaptık. Çok ciddi yerlerde belediyeler kazandık. "