BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Emanet oylarımızı geri aldık

DTP sekiz ilde aldığı belediye başkanlığını kutluyor. DTP Lideri Ahmet Türk, "Emanet oyları geri aldık" dedi ve hükümete mesaj yolladı;

Abone ol

Yerel seçimlerden "zaferle" çıkan ve iki gündür Diyarbakır'da kutlamalara katılan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, bugün bir basın açıklaması yaptı.

Türk, açıklamasında şöyle konuştu:

"Her şeyden önce çabalarından dolayı halkımıza, meclis grubumuza, gençlik hareketimize ve bize sunduğu desteklerinden dolayı tüm herkese şükranlarımı sunuyorum.

29 Mart yerel seçimlerinde halkımızın iradesi ortaya çıkmıştır. Alınan sonuçlar Kürt sorunundaki ihmal politikasını boşa çıkarmıştır. 22 Temmuz 2007'den sonra Erdoğan'ın yaptığı çıkışla Türkiye yeni bir sürecin eşiğine geldi.

AKP Hükümeti'ne halkımız gereken dersi verdi. Kürt sorununun çözüleceği umudunu taşıyan halkımız, AK Parti'ye yeşil ışık yaktı. Bugünkü tabloya bakılınca Kürt sorunun çözümünde halkımız hayal kırıklığınma uğramış ve o emanet oyları geri almıştır. AK Parti'nin ekonomik politikalarının iflas ettiği açıkça görülmektedir.

Yoksulluk halkımızın kaderi değildir. AK Parti istihdam yaratıcı projeleri harekete geçirmelidir.

Seçim sürecinde Şırnak, Muş gibi yerlerde baskılarla karşılaştık. Sandıklar kaçırıldı. Ağrı'da seçim sonuçlarının bu saate kadar açıklanmaması halkımızda soru işaretleri oluşmaktadır. Tüm yaşananlara karşı halkımız gereken yanıtı vermiştir. Ben yeniden halkımıza ve çalışma arkadaşlarımıza bu sonuçlardan dolayı teşekkür eder, hayırlı olsun"