BIST 10.644
DOLAR 32,19
EURO 35,12
ALTIN 2.520,18
HABER /  GÜNCEL

Helikopter duvara çarpmış..

Keş dağındaki helikopter enkazı havadan görüntülendi. Kazanın büyüklüğünü ve boyutu yukarıdan daha net anlaşılıyor.

Abone ol

Kaza, uzmanlar tarafından ''helikopter, Keş Dağı'na adeta bir kale duvarına çarpar gibi çarpmış'' şeklinde yorumlanıyor.

Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Döngel köyü yakınlarında düşen, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da hayatını kaybettiği helikopterin enkazı, kazanın büyüklüğünü gözler önüne seriyor.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşırken düşen helikopterin enkazını AA ekibi havadan görüntüledi.

HAVANIN AÇMASINA RAĞMEN...

Olayın meydana geldiği günden, enkazın bulunup cesetlerin indirildiği ilk 3 gündeki yoğun kar yağışı ve tipi yerini zaman zaman Göksun'da güneşli havaya bırakmasına rağmen hava sıcaklığı yine de sıfırın altında seyrediyor.

Enkazın bulunduğu bölgede kar kalınlığı yer yer 1-1.5 metreye ulaşırken, zor doğa koşulları ekiplere güç anlar yaşatıyor.

Çalışma yapan ekipler, karla kaplı zeminde yürümekte zorlandıkları için enkaz bölgesine helikopterle bırakılıyor. Ara verilmeden 24 saat boyunca sürdürülen çalışmaları yürüten Sivil Savunma ve Özel Harekat Timleri'nin kar maskesi ve gözlüklerle çalışma yapıyor. Çalışma performasını artırmak amacıyla skorski helikopterlerle yeni ekiplerin ilçe merkezinden bölgeye taşınıp, yorulan ekiplerin dinlendirilmesi sağlanıyor.

GÜNEŞ KOLTUĞU SÖKÜP KOVUĞA SIĞINMIŞ

Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu kayıp olan ve bugün enkaza 500-600 metre uzakta bir ağacın yanındaki kaya kovuğunda cesedi bulunan İHA muhabiri İsmail Güneş'in  yanında, helikopterden söktüğü anlaşılan bir de koltuk bulunmuştu.