BIST 9.916
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.423,02
HABER /  POLİTİKA

DP lideri Süleyman Soylu çıldırdı

Sülayman Soylu ekranda esti gürledi. YSK'ya AK Parti'nin yapacağı itiraz Soylu'yu çılgına çevirdi.

Abone ol

 AK Parti'nin başka partilere geçen başkanlarına karşı YSK'ya yapacağı itiraz DP lideri Soylu'yu çıldırttı. 

"Açık söylüyorum yanlış bir şey yaparlarsa YSK'yı başlarına yıkarım" diyen Soylu, AKP'ye hayatı zehir zindan edeceklerini belirterek, "Bizim tekmemiz ne Anayasa Mahkemesi'nin tekmesine benzer ne de Yargıtay'ın tekmesine benzer" dedi.

Soylu ayrıca yerel seçimlerde yüzde 10'dan fazla oy alacaklarını ve en az 9 vilayet alacaklarını iddia etti.  Flash TV'de yayınlanan "Gerçek Gündem" programına konuk olan DP Genel Başkanı Süleyman Soylu YSK'ya ve AK Parti'ye yüklendi.


YSK'yı başlarına yıkarım

YSK böyle bir karar verme yetkisine sahip değildir. Kanun çok açıktır nettir diyor ki bir eğer bir siyasi parti kendi içerisinde ön seçim yaparsa bu siyasi partinin ön seçimine müracaat eden kimseler başka bölgelerden başka siyasi partilerden de aday olabilme şansına sahip değildirler. İki merkez yoklaması da siyasi partiler kanununda istisnai durumdur. Hiç bir istisnai durum özgürlük alanını daraltmaz. YSK'nın sitesinde aleyhte bir tek karar var. Oysa aksi yönde onbinlerce karar var.

Açık söylüyorum yanlış bir şey yaparlarsa YSK'yı başlarına yıkarım. Net bir şey söylüyorum. YSK, AKP'nin kurumu değildir. Bizim tekmemiz ne Anayasa Mahkemesi'nin tekmesine benzer ne de Yargıtay'ın tekmesine benzer. Sakın ha! AKP'nin erime sürecini durdurmaya yöneliktir.

AKP'nin canını acıtırız

Akın akın partimize insanlar gelmektedir. Niye CHP ses çıkarmıyor? Onlar da kirli ilişki içindedir. Eğer böyle bir karar alınırsa, AKP'nin canını acıtırız. Seçime bel altı karıştırmasınlar. Kararlar elimizde AKP'ye ait tam tersi uygulamalar var.. Temayüle girmiş merkez yoklamasına girmiş ve başka bir taraftan aday gösterilmiş insanlar var. 17'sinden sonra AKP'ye zehir zindan ederiz. Ne Baykal'a ne de Bahçeli'ye benzerim.

Bu işe dikkat etsinler. Kimsenin hakkını gaspedemezler, Yüksek Seçim Kurulu bu işe dikkat etsin, yaptığı çifte standarttır. Tek bir karar belirtmektedir. Kurul tamamen hükümet tekelinde, tamamen baskı altındadır.

Sakın ha bu işin içinde olmasınlar

İşi açıklığa kavuşturmak noktasında hukuk 'ne kız verecek ne de dünürü daraltacam' anlayışı içinde olamaz.. Benim yaram bu sıkıntım bu. YSK, Türkiye'nin seçimlerini en hukuki şekilde yürütmek zorunda olan karar organıdır. Sakın ha bu anlayış içinde olmasınlar. Görüyorum 'Türkiye'de cambaza bak' oyunundan bıktık. Sakın ha buradan açık ve net söylüyorum. Sakın bu anlayış içinde olmasınlar.

5.5'ü ikiye katlayacağız

81 vilayetin yüzde 10'u alacağız. Son 30 yılın en önemli vilayet bazında en önemli seçim başarısını gerçekleştireceğiz. 2007 seçimlerinde DP yüzde 5.4 oy almıştır. 30 Mart'a aldığımız oyun iki katından başlayacağız. Ben bu harareti millette görüyorum.