BIST 10.056
DOLAR 32,23
EURO 34,83
ALTIN 2.423,29
HABER /  POLİTİKA

DP, İlhan Selçuka sahip çıktı

Süleyman Soylu, gözaltına alınan İlhan Selçuk, Alemdaroğlu ve Doğu Perinçek'in gözaltına alınış tarzlarına karşı çıktı.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, yaptığı yazılı açıklamada, ''kamuoyunun yakından tanıdığı, adresi belli, kaçma ihtimali olmayan gazeteci, yazar, akademisyen ve parti liderlerinin emniyet güçlerince sabah saat 04.00'da evlerinden alınmalarının hem etik hem de hukuk devleti açısından doğru olmadığını'' kaydetti.

Gözaltına alınma şeklinin ''ara rejim dönemlerini'' hatırlattığını ifade eden Soylu'nun açıklaması şöyle:

BU UYGULAMALAR TÜRKİYE'YE YAKIŞMADI

''Bu uygulamalar, Avrupa Birliği müzakere sürecindeki bir Türkiye'ye yakışmamaktadır.

DP suçlu ya da değil, hangi görüşe, fikre siyasi düşünce ve kanaate sahip olursa olsun, bütün Türk vatandaşlarının insanlık onuruna yakışan bir muamele görme, en temel insan haklarından yararlanma ve hukuka uygun bir yargılama hakkına sahip olduğunu savunmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenler, hukuk makamları ve emniyet mensupları demokrasi ve hukuk devleti kavramını içselleştirmeli ve uygulamalara bunu yansıtmalıdırlar. Aksi takdirde Avrupa Birliği ve hukuk devleti olabilme sürecinde mesafe alabilmemiz mümkün değildir.

Gazeteci İlhan Selçuk, Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in gözaltına alınma şekli ve tarzını doğru bulmuyor ve hukuk devleti anlayışına sığdıramıyoruz.''