BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.409,67
HABER /  SPOR

Ve Adnan Polat başkan

Galatasaray bugün 33. başkanını seçti. Oy sandıklarından çıkan sonuç, Polat'ın açık ara kazandığını gösterdi. İşte sonuçlar;

Abone ol

Galatasaray Kulübü'nde bugün yapılan seçimli olağan genel kurul toplantısında adaylardan Adnan Polat, açılan 12 sandıkta aldığı 2 bin 148 oyla sarı-kırmızılı kulübün yeni başkanı oldu.


Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılan kongrede, diğer başkan adayı Nazım Durak ise 230 oy aldı. Adnan Polat, tüm sandıklarda rakibi Nazım Durak'a fark attı.

20.45 ESPRİSİ

Seçimin son bölümünde divan başkanı Büyükeroğul, toplantıya katılanların genel bir isteği olduğunu ve sayımın Adnan Polat'ın önceki şampiyonluktaki sloganı olan saat 20.45'te bitmesinin beklendiğini duyurdu.


Bu konuşma salondakilerin alkışlarıyla karşılanırken, sabah 10.00'da başlayan seçim, yaklaşık 11 saat sürdükten sonra saat 20.45'te sona erdi.


Divan başkanı Anıl Büyükeroğul, toplantıya 2 bin 724 kişinin katıldığını belirterek, bunlardan 2 bin 653'ünün oy kullandığını, oyların 2 bin 437'sinin geçerli, 216 oyun ise geçersiz olduğunu kaydetti. 183 kişinin beyaz oy kullandığını belirten Büyükeroğul, Adnan Polat başkanlığındaki kırmızı listenin 2 bin 26, Nazım Durak başkanlığındaki listenin ise 228 oy aldığını açıkladı.


Beyaz oyların eklenmesinin ardından Adnan Polat'a 2 bin 148, Nazım Durak'a ise 230 oy çıktı.

Galatasaray Kulübü, Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı’yla, 103 yıllık tarihindeki 33. başkanını seçti. Seçimde 2724 delege oy kullandı.

Galatasaray Genel Kurulu'nda oy verme işleminin ardından sandıkların sayımına geçilirken 1. , 2. ve 3. sandığın sonuçları belli oldu.

AÇILAN SANDIK SONUÇLARI

İlk sandıktan çıkan sonuç Adnan Polat'ın ezici üstünlüğünü gösterdi. Polat 131 oy alırken, Durak'a 7 oy çıktı.

2. sandıkta Polat'ın oy sayısı 178 , Durak'ınki ise 20...

3. sandıkta da durum farklı değildi. Polat: 194 , Durak: 21

4. sandıkta Polat: 161, Durak: 30

5. sandıkta ise Polat: 171, Durak: 17

6. sandık Polat: 157, Durak: 25

7. sandık Polat: 155, Durak: 13

POLAT NELER VAAT EDİYOR?

Galatasaray'ın öncelikli projesi, birlik beraberliğin sağlanmasıdır. Mali açıdan daha rahat yönetilebilir bir Galatasaray hedefliyoruz.

- Riva'dan Florya'ya kadar, atıl durumdaki yatırımları canlandırmak istiyoruz. Fakat bunları 2 senede değil, daha uzun sürede yapacağız.

- Kalamış'taki tesislerin eksik kalan yatırımını tamamlamak istiyoruz.

- Ali Sami Yen Stadı'nın yanındaki çadırın yerine yeni yatırım yapacağız. Bunun projesi hazır durumda.

- Maslak tesislerini bitireceğiz.

- Büyükçekmece'deki arazimizin üs kullanım hakkını alacağız. Bu yıl içinde 130 dönümlük arazinin de tapusunu alacağız ve Florya'nın alternatifini burada yapacağız. Futbolu, Büyükçekmeceye taşıyacağız. Çünkü Florya, üzerinde idman yapmak için dünyanın en değerli arazisi.

- Riva arazisini bu dönem harekete geçirip, gelecek parayla, Sportif AŞ ve Futbol AŞ'yi birleştirilip, borçlar ödeyeceğiz. Eğer kaynak kalırsa, tapuların alımını sağlayacağız.

- Gayrimenkulleri satarak yeni yatırım sağlayıp, sportif branşlarımızı geliştireceğiz. Transfer yapacağız.

- İletişim araçlarını yeniden yapılandıracağız.

- Seyrantepe'nin inşaatıyla ilgili bir aksama yok. Eren Talu'nun, Amerikalı ortağıyla bir sorunu yok. 5 gün önce birlikteydik. Nisan ayında temeller atılacak. Eylül'de stadın bir kısmını göreceğiz.

-Stadın betonermesi bittikten sonra, koltuklar ve mağazalar kiralanacak. Bundan beklentimiz 250 milyon doların üzerinde.

-Şampiyonsak normaldir, değilsek başarısızlıkdır.

- Borç, kriz senaryoları gözünüzü korkutmasın. Problem sadece nakit sıkıntısı.

- Bu görev bana verildiği takdirde, Galatasaray'ın 526 yıllık kültürünü ve geleneklerini kendimize meşale olarak tutacağıma söz evriyorum.

İŞTE POLAT'IN LİSTESİ

Faruk Bil
Mehmet Helvacı
Işın Çelebi
Sinan Kılıç
Haldun Üstünel
Yiğit Şardan
Ali Haşhaş
Mümtaz Tahincioğlu
Murat Yalçındağ
Cemal Özgörkey
Ahmet Dedehayır
Metin Karakaya
Nejat Uygur
Tunca Hazinedaroğlu
Adil Emecan