BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,47
HABER /  GÜNCEL

Satrançseverlere müjde

220.000 üyeye sahip Playchess Türkçe ve ücretsiz

Abone ol

İş Bankası, dünyanın en büyük internet satranç platformu Playchess ile kapsamlı bir işbirliği projesini hayata geçirdi. Mevcut 220 bin kayıtlı kullanıcısı ile dünyanın en fazla ziyaretçiye sahip online satranç platformu olan Playchess'le İş Bankası arasındaki anlaşma ile yıllık abonelik ücreti ile hizmet veren Playchess, Türkiye'den bağlanan lisanslı satranç oyuncuları için ücretsiz hale gelmiş bulunuyor.

 

Dünyanın en büyük satranç portalı
Dünyanın en aktif ve en fazla ziyaretçiye sahip satranç portalını Türk satranççıları için ücretsiz hale getiren anlaşma, aynı zamanda Kalmukya Cumhurbaşkanı olan FIDE Başkanı Kirsan İlyumzhinov ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı'nın katılımlarıyla 19 Mart 2008 tarihinde İş Kuleleri'nde düzenlenen toplantıyla duyuruldu.


Toplantıda ayrıca 2006-2007 Avrupa Satranç Şampiyonu Kübra Öztürk de site üzerinden, dünyanın diğer ucundaki profesyonel satranç oyuncularıyla gösteri maçı yaptı.

 

Yoğun saatlerde on binlerce üyenin aynı anda sunucuya bağlandığı üyelerin birbiriyle sohbet etmek, canlı yayınları izlemek, yorumcuları dinlemek gibi çeşitli olanaklardan yararlandığı Playchess portalından ücretsiz yararlanmak için herhangi bir İş Bankası şubesinden satranç lisansı çıkartmak yeterli olacak. Playchess ile imzalanan anlaşma uyarınca ayrıca İnternet sitesinin içeriği Türkçeleştirilirken, "satrancoyna.com.tr" adresinden de siteye erişim sağlandı. Playchess sitesi üzerinde ilk kez bir özel kuruluşa sağlanan imkanlarla İş Bankası'na içerisinde turnuva salonları, simültane gösteriler ve eğitim salonlarının bulunacağı bir bölüm açılmış bulunuyor.

 

Anlaşmanın duyuru töreninde konuşan İş Bankası Halkla İlişkiler Müdürü Suat Sözen, Playchess ile gerçekleştirilen anlaşmanın Türkiye'de satrancın yaygınlaşmasına önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi. Sözen şunları söyledi:  "İnternet'in doğuşu ve hızla gelişmesi satranç için çok önemli imkânlar sağladı. Playchess de bu hızlı gelişen ortam içerisinde en yaygın, en fazla tercih edilen bir merkez konumuna geldi. Playchess ile başlattığımız işbirliği ile dünya satrancının en popüler adresini Türk satranççılarına açık hale getirdik. İş Bankası olarak satrancın Türkiye'de yaygınlaşmasına yönelik projelerimize bundan sonra da devam edeceğiz."