BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,71
ALTIN 2.389,92
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dostluk ve kardeşlik Çatalca’da

Çatalca Belediyesi’nin karşılıklı protokol sonrasında kardeş belediye olduğu Neapoli’den, Belediye Başkanı Nikolaos Albanis, Başkan Yardımcıları ve Yunan vatandaşlar Çatalca’ya geldiler.

Abone ol

Çatalca – Neapoli Kültürler Arası Diyalog Projesi kapsamında gerçekleşen gezide, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından kardeş belediyeden gelen Yunanistanlı gruba sabah kahvaltısı verildi.

Çatalca Belediyesi ve Yunanistan’ın Neapoli Belediyesi’nin kardeş belediye olmasından sonra ilk ziyaret 11. Erguvan Festivali kapsamında Neapoli Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Geçtiğimiz gün Yunanistan’dan sabah saatlerinde gelen Yunan konuklara Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından ilçede sabah kahvaltısı verildi. Kahvaltıda yan yana oturan iki belediye başkanı, yaptıkları konuşmalarda dostluk ve kardeşliğe vurgu yaptılar.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara konuşmasında; “mesafe olarak uzak ama manevi anlamda çok yakın olan dostlarımız, güzel ilçemiz Çatalca’ya hoş geldiniz. İstanbul’a bağlı olmasına karşın 1042 km² bir alan üzerinde bulunan Çatalca, yüzölçümü olarak İstanbul’un en büyük ilçesidir ve nüfus olarak da en küçük ilçesidir. Bol ormanlarla kaplı Çatalca’mızı yarın köyleriyle beraber, dedelerinizin göç ettikleri yerleri görmeye gittiğimizde sizler de göreceksiniz. Burada bulunmanızdan çok memnunum, bizleri gerçekten onurlandırdınız” dedi.

Neapoli Belediye Başkanı Nikolaos Albanis; ise konuşmasında “bizler de burada bulunmaktan çok mutluyuz. 1924 yılında buradan göç etmemize rağmen, burada bulunmaktan, dedelerimizin yaşadıkları topraklarda bulunmaktan çok keyifliyiz. Misafirperverliğiniz ve sıcaklığınız bizi gerçekten çok etkiledi” dedi.