BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Dördüncü günde çatıdan indiler

Sakarya’nın Erenler ilçesinde paralarını alamadıkları iddiasıyla İmam Hatip Ortaokulunun çatısına çıkan işçiler, alacaklarının bir kısmı öde...

Abone ol

Sakarya’nın Erenler ilçesinde paralarını alamadıkları iddiasıyla İmam Hatip Ortaokulunun çatısına çıkan işçiler, alacaklarının bir kısmı ödenince 4 günün ardından eylemlerini sonlandırdı.
Edinilen bilgiye göre Sakarya’da 3 aylık ücretleri olan 180 bin TL’yi alamadıkları iddiasıyla Erenler İmam Hatip Ortaokulunun çatısına çıkıp eylem başlatan işçilere, müteahhit tarafından salı günü 50 milyar lira gönderildi. Bu paranın kendilerine yetmediğini ifade eden işçiler, eyleme devam etti. Bugün müteahhit tarafından gönderilen 85 milyar ise işçiler için umut kaynağı oldu. Parayı aldıklarını telefonla öğrenen işçiler, eyleme son vermelerinin ardından Sakarya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekiplerince Dumlupınar Polis Karakolu’na götürüldü. İşçilerin, burada ifadeleri alındıktan sonra savcılığa sevk edilecekleri öğrenildi.
İşçiler pazartesi günü başlattıkları eylemde okulun bahçesini ve çatısını ateşe vermiş, okul çevresinde bulunan polis ekiplerinin içeriye girmemesi için taş ve kiremit fırlatmıştı.
(RŞ-GS-Y)