BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.456,34
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Dondurmam Gaymakın galası

Çekimleri Muğla'da yapılan ve yöre halkının rol aldığı ''Dondurmam Gaymak'' filminin galası yapıldı.

Abone ol

Çekimleri Muğla'da yapılan ve yöre halkının rol aldığı ''Dondurmam Gaymak'' filminin galası, Muğla Üniversitesinde yapıldı.

Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Kongre Salonunda yapılan galaya, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Muğla Valisi Temel Koçaklar, Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, filmin Yönetmeni Yüksel Aksu ile çok sayıda davetli katıldı.

Galanın sunuculuğunu sanatçı Mehmet Ali Alabora ile filmin yapımcılığını üstlenen Elif Dağdeviren yaptı. Yönetmen Yüksel Aksu, galada yaptığı konuşmada, filmin en büyük özelliğinin yörede yaşayan insanların rol alması olduğunu kaydetti.

Filmin halkın verdiği destekle hayat bulduğunu belirten Aksu, ''Doğup büyüdüğüm bir kentte böyle bir film yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. İlk ödülümüzü İstanbul Film Festivali'nden aldık. Bu ödülü benden çok oyuncularımız ve halkımız hak etti. Onları kutluyorum ve hepsine teşekkür ediyorum'' dedi.

Galaya katılan senarist Birol Güven ise Türk sinemasının halkla iç içe olan filmler sayesinde ilerleyebileceğini belirtti. Filmin izleyenlere çok güzel anlar yaşattığını ifade eden Birol Güven, şunları söyledi:

''Ben filmi izlerken hem çok güldüm hem çok sevindim. Çünkü Türk sineması pahalı yapımlarla değil, halkla iç içe olan filmler sayesindeilerleyecektir. Babam ve Oğlum filminin başarısını hepimiz gördük. Küçük bütçeyle çekilen bir film olmasına rağmen halkın üzerinde bıraktığı izlenim son derece güzeldi. Bana göre 2006 yılı Babam ve Oğlum'un yılıysa, 2007 Dondurmam Gaymak filminin yılı olacaktır.''

Galada filmin çekimleri sırasında yaşanan olayların kamera arkası görüntüleri katılımcıların büyük ilgisini çekti. Galada, daha sonra filmin müziklerini üstlenen Babazula Müzik Grubu, davetlilere konser verdi.