BIST 10.539
DOLAR 32,25
EURO 35,12
ALTIN 2.418,31
HABER /  GÜNCEL

Üniversitede intihar

Muğla Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu'nun eski müdürü okulun içinde kendini asarak intihar etti.

Abone ol

Muğla Üniversitesi Sağlık Yüksekokulunun eski müdürü, okulun içinde kendini asarak intihar etti. Öğretim üyesinin intiharı sonrasında okulun tatil edilmesine ve okul müdürünün tavrına tepki gösteren öğrenciler, alkışlarla protesto yürüyüşü yaptı. 

Muğla Üniversitesi Sağlık Yüksekokulunda iki yıl öncesine kadar müdür olarak görev yapan Yrd. Doç. Dr. Mursayettin Eksen (49), yüksekokulun içindeki bir merdiven boşluğuna kendini elektrik kablosuyla asarak intihar etti.

Okula geldiklerinde, derslerine giren öğretim üyesinin intihar ettiğini duyan öğrenciler ve Yrd. Doç. Dr. Eksen'in mesai arkadaşları okul girişinde uzun süre ağladı.

Daha sonra öğrencilerin yanına gelen Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Lale Afrasyap, yaşanan olay nedeniyle okulun tatil edildiğini açıklayarak öğrencilerin okuldan ayrılmasını istedi.

Açıklamanın ardından öğrenciler, okulun nizamiyesi önünde beklemeye başladı. Öğrenciler, bir süre bekledikten sonra güvenlik görevlilerinin engellemelerine rağmen tekrar okul bahçesine girdi. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı ve polisin çalışmalarını tamamlamasının ardından öğretim üyesinin cesedi, ambulansla Muğla Devlet Hastanesine kaldırıldı.

-ÖĞRENCİLERİ REKTÖR SAKİNLEŞTİRDİ-

Cenazenin ambulansla nakledilmesi sırasında alkışlarla protesto yürüyüşü yapan öğrenciler, tepkilerinin olay sonrasında bir başsağlığı bile dilemeden kendilerini okuldan dışarı çıkarmaya çalışan okul müdürüne olduğunu söyledi.
Öğrenciler, ''Müdür gelip başsağlığı dilemeli. Ölen hocamız bizim adeta babamızdı. Yaşanılan olayın kendisine yapılan bir haksızlıktan aynaklandığına inanıyoruz'' diyerek okulun önünde beklemeye başladı. Bu arada olayı öğrenerek okula gelen öğretim üyesinin 2 kızı, arkadaşları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Öğrencilerin tepkilerinin büyümesi üzerine, Okul Müdürü Prof. Dr. Lale Afrasyap, yanlış anlaşıldığını ve özür dilediğini belirterek, öğrencilerin yanına geldi.

Öğrencilerin acılarına katıldığını ifade eden Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik de öğrencilere başsağlığı diledi. Prof. Dr. Oktik, intihar olayının nedeninin bilinmediğini ifade ederek, ''Ölen arkadaşımız sizin çok sevdiğiniz hocanızdı, benimse uzun yıllar birlikte çalıştığım mesai arkadaşımdı. Acınıza katılıyorum. Hocanız için bugün bir cenaze töreni düzenleyeceğiz''
diye konuştu.

-ATAMA TARTIŞMASI-

Öğrencilerle konuştuktan sonra okuldan ayrılmak isteyen Prof. Dr. Şener Oktik, bir öğrencinin ''İntihar eden öğretim üyesinin müdürlük görevinden alınmasının olayla ilgisi var mı?'' sorusu üzerine, ''Böyle bir iddia doğru olamaz. Prosedür gereği okula bir profesör tayin olduğu için göreve başka bir arkadaş atandı. Herhangi bir haksızlık söz konusu değil'' dedi.

Prof. Dr. Oktik, konuşmasını sürdürürken müdahale eden Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mansur Harmandar, ''Mevcut müdürün ataması yapılmadan ölen arkadaşımız görevden alındı. Lütfen basına doğru bilgi verelim. Atama olayında bir haksızlık yaşandı'' diye konuştu.


Bunun üzerine Rektör Oktik, ''Sizi esefle kınıyorum hocam. Lütfen olayı provoke etmeyelim'' diyerek tepki gösterdi. Evli ve 2 çocuk babası olan Yrd. Doç. Dr. Mursayettin Eksen'in 1996 yılında Muğla Üniversitesi Sağlık Yüksekokulunda müdür olarak göreve başladığı, 10 yıl içinde okulda çeşitli görevlerde bulunduğu öğrenildi.

Eksen için bugün önce görev yaptığı Sağlık Yüksekokulunda, daha sonra Muğla'daki Kurşunlu Camisi'nde cenaze töreni düzenleneceği bildirildi.