BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

UEFA Galatasarayı yazdı

UEFA'nın resmi internet sitesi www.uefa.com Galatasaray ile ilgili bir makale yayınladı.

Abone ol

UEFA'nın resmi İnternet sitesinde Galatasaray ile ilgili yer alan bir makalede Galatasaray'ın, 1990'lı yıllardan itibaren kazandığı başarılardan, daha sonra yaşadığı düşüşe, son zamanlarda genç oyuncularıyla ligde kazandığı başarıya, Hasan Şaş'ın başarılı futbolundan, yarı yapılacak olan Fenerbahçe derbisine kadar birçok konuya yer verildi.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) resmi internet sitesi www.uefa.com Galatasaray ile ilgili bir makale yayınladı. Galatasaray'ın eski sol kanat oyuncusu Hakan Ünsal'ın da görüşlerinin alındığı makalede birbirinden ilginç tespitler yer aldı. Sarı-kırmızılı ekibin 1990'lı yılların başından itibaren Türkiye ve Avrupa'da yakaladığı çıkışa ve Manchester United'ı elemesinden, 2000 yılında alınan UEFA Kupası'na kadar kazandığı başarılara yer verilen makalede, 2000 yılından sonra ise kulübün büyük bir düşüşe girdiği vurgulandı.

'Borçlar' başlığıyla verilen bölümde, Galatasaray'ın kazandığı başarıları maddi açıdan kazanca dönüştüremediği ve borçların 10 yıllık sürede yaklaşık 5 kat arttığı ifade edilirken, son yıllarda George Hagi ve Eric Gerets'in takımın başına getirildiği ve bu dönemlerde takıma yıldız oyuncu alınamadığı belirtildi. Finanssal problemlerin bu sezon bu ay başına kadar takımın en büyük problemi olmasına rağmen bunun başarıyı engellemediğinin de altı çizilerek kaleci Mondragon'un, "Ekonomik problemlerimiz var. Bu doğru ancak bu problemler asla takımda bizim önceliğimiz olmadı. Biz her zaman kazanmak için mücadele ediyoruz" sözlerine yer verildi. Makalede, ayrıca Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets'in Hollanda Ligi takımlarından SBV Vitesse'den transfer teklifi aldığı ancak bu öneriyi geri çevirdiği de ifade edilirken, Belçikalı teknik adamın, Ferhat Öztorun ve Aydın Özyılmaz
gibi iki genç oyuncuyu da Türk futboluna kazandırdığı anlatıldı.

Galatasaray'ın bu sezon ise büyük bir toparlanma içine girdiğinin vurgulandığı makalede, Süper Lig'de şu anda 3 puan farkla lider olduğu, en büyük rakiplerinden Beşiktaş'ın da 26 puan önünde yer aldığını, bu hafta Fenerbahçe ile oynanacak olan derbiyi kazanması halinde ise 16. şampiyonluğuna yaklaşacağı da okuyuculara aktarıldı. Hasan Şaş'ın son dönemde yükselen grafiği ve Hakan Şükür'ün başarılı performansının takımdaki sakatlıklara rağmen eksiklik hissettirmediği de belirtilirken, Galatasaray'ın ligdeki durumun Fenerbahçe maçının belirleyeceği ancak şu an için sarı-kırmızılı ekibin Fenerbahçe'ye göre daha avantajlı olduğu belirtildi.