BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

AK Partiden MHP taktiği

MHP'li gençlere "çengel" atmayı planlayan AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları eylem planı hazırladı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Önümüzdeki yıl ilk kez oy kullanacak 4 milyon gencin yüzde 17'si MHP'ye oy verecek" sözleri, AK Parti'yi harekete geçirdi.

AK Parti, çiçeği burnunda seçmenleri MHP'ye kaptırmamak için Kadın ve
Gençlik Kolları'nı meydanlara indirecek. MHP'ye oy vermeyi düşünen
gençlere "çengel" atmayı planlayan AK Parti, Kadın ve Gençlik Kolları'nın daha aktif çalışması için eylem planı hazırladı. Önümüzdeki günlerde son şekli verilecek olan eylem planına göre ilk etapta Türkiye genelindeki tüm Kadın ve Gençlik kolları eğitimden geçirilecek. Yaz tatilinde boş durmayacak olan Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, kapı kapı dolaşarak hükümetin ve partinin icraatlarını anlatacak.

Başbakan Erdoğan'ın "Önümüzdeki yıl 4 milyon genç ilk kez oy kullanacak. Bu seçmenler üzerinde yapılan bir araştırmada yüzde 25'i AK Parti'ye, yüzde 17'si ise MHP'ye oy vereceğini belirtmiş. Bu tablo AK Parti'nin oy oranını düşürür" yönündeki sözleri üzerine, AK Parti yönetimi kolları sıvadı. Erdoğan'ın sürekli olarak dile getirdiği Gençlik ve Kadın Kolları'nın aktifleştirilmesi yönündeki uyarısını dikkate alan AK Parti, önümüzdeki seçimlere kadar bir eylem planı hazırladı. Son şekli önümüzdeki günlerde verilecek olan eylem planına göre, öncelikle parti stratejisini 2007 yılında yapılacak seçimlerde ilk kez oy kullanacak 4 milyon seçmene göre geliştirecek. Kadın ve Gençlik Kolları'nın daha çok çalışması için strateji geliştiren parti, özellikle MHP'ye oy vermeyi düşünen gençleri hedef alacak.
AK Parti yönetimi önümüzdeki günlerde Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) da masaya yatırılacak olan eylem planını Başbakan Erdoğan'a da sunacak.

AK Parti'nin Kadın ve Gençlik Kolları'nın yeterince etkin çalışmadığından yakınan Erdoğan, partinin 800 bin civarında olan kadın üye sayısının da arttırılması için talimat verdi. Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları'nı her toplantıda "Masa başında bu iş olmaz. Gittiğimiz her yerde AK Parti'yi bulmalıyız" diyen Başbakan Erdoğan, Kadın ve Gençlik Kolları'nın sadece seçim döneminde değil her zaman diri ve etkili bir çalışma yürütmesini istiyor.
Başbakan'ın uyarıları üzerine Kadın ve Gençlik Kolları'na yönelik bir eylem planı hazırlayan AK Parti, çiçeği burnunda seçmenleri MHP'ye kaptırmamak için sıkı bir çalışma programı içerisine girecek. MHP'ye oy vermeyi düşünen gençlere "çengel" atacak olan AK Parti, ilk etapta Türkiye genelindeki tüm Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve üyelerini eğitimden geçirilecek. Milletvekilleri ve akademisyenlerin ders vereceği eğitim çalışmasının ardından Kadın ve Gençlik Kolları kendi bölgelerindeki üyelerini eğitecek. Söz konusu eğitim çalışması kapsamında, AK Parti'nin ve hükümetin eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ekonomiden dış politikaya kadar tüm alanlardaki icraatları ayrıntılı bir şekilde anlatılacak. Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları'ndan bu icraatları Türkiye'nin en ücra köşesine kadar taşımaları istenecek. Eğitim seminerleri kapsamında ayrıca siyasette kullanılan rgümanlar ve gençlere nasıl siyaset bilincinin aşılanacağı konusunda dersler
verilecek. Yaz tatilinde boş durmayacak olan Kadın ve Gençlik Kolları
Başkanları, kapı kapı dolaşarak hükümetin ve partinin icraatlarını anlatacak. Eylem planının ayrıntıları önümüzdeki günlerde Başbakan'ın da katıldığı MYK toplantısında karara bağlanacak.