BIST 10.320
DOLAR 32,24
EURO 35,11
ALTIN 2.465,11
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Domuz eti satış iznini Başbakan verdi!

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bir haftadır gündemi meşgul eden domuz eti skandalıyla ilgili Saadet Partisi'nden tepki geldi.

Abone ol

SP İlçe Başkanı Nayim Sağdıç, dinimize göre domuz etinin haram olduğunu tarihin hiçbir döneminde kanunlarımıza da mutfağımıza da girmediğini hatırlatarak, "Bu durum 7 Temmuz 2006 tarihine kadar sürdü.

Bu tarihte AB'nin dayatmasıyla Pazar günü o zamanki meclis başkanı Sayın Bülent Arınç tarafından sayın Başbakanın yurt dışından verdiği talimatla meclis toplanmış ve alelacele domuz, helal etlerle beraber kasaplık hayvanlar sınıfına dahil edilmiştir. Bu uygulamanın karşısında olduğumuzu her fırsatta ifade ettik. AB istiyor diye hem ekonomik hem de manevi tahribata götüren kanunları bir bir çıkarttık. AK Parti iktidarının bu uygulaması yüzünden şimdi bölgemizde yerel idare teyakkuza geçmiş, lokanta lokanta araştırma yapıyor.

Bu kanun çıkarılırken neredeydiniz. Kesilen domuzların sevkıyatından haberiniz oluyor mu? Et satın alan esnaf ya da vatandaş bunun tespitini yapabiliyor mu? Türkiye'de yıllık domuz eti üretimi ne kadar, ne kadarı ihraç ediliyor ne kadarı içerde tüketiliyor? Kim ne kadar yedi? Hangimiz yememiş olabilir? Vatandaşlarımızı böyle bir tehlikeye atmaya ne hakkınız vardı? Halk, bunun için mi 8 yıldır sizi iktidarda tutuyor?" diye sordu.

Domuz etinin insanın metabolizmasını bozan, her türlü kıskançlık duygularını öldüren, tabir yerindeyse Çanakkale ruhunu imha eden özellikler taşıdığını söyleyen Sağdıç, "Bizleri böyle tehlikeye atmaya kimsenin hakkı yoktur. Birkaç tane suçlu yakalamakla da bu tahribat giderilemez. Dolayısıyla yerel yönetim aracılığıyla bu kanunun iptal edilmesini millet adına Ak Parti İktidarından istiyoruz. 1999 depreminde binlerce bina yıkılmış olmasına rağmen Veli Göçer diye bir müteahhit günah keçisi yapılmış diğerleri araştırılmamıştı bile. Deprem, maddi olarak can ve mal kaybına yol açmıştı. Domuz eti ise özelliği itibariyle nesil kaybına yol açar.

Bu yüzden birkaç kişi cezalandırılarak bu işin örtbas edilmemesini, tekrarlanmasının yollarının da tamamen kapatılmasını yine halkımız adına yerel idare aracılığı ile Ak Parti iktidarından istiyoruz. Burada domuz eti sattı diye cezalandırılan esnaftan çok, bu kanunu meclisten geçirenler sorumludur. İnancımız odur ki bu işin esnafı bilerek domuz etini halka reva görmez, vatandaşımız aynı şekilde yanından bile geçmez. Yine de kötü niyetli olanlar tespit edilirse cezalandırılmalarından yanayız. Ancak unutmamamız gerekir ki bir suça ceza biçmeden önce tedbir almak iktidarın işidir. Bu konu son 1 haftadır gündemde ve onlarca telefon alıyoruz. Özellikle halkımız Saadet Partisi'nden bir açıklama bekledi. Biz de, önce Ak Parti iktidarının çıkardığı kanunu ortaya koyup, olası tehlikelerini ortaya koyarak halkımıza tercüman oluyoruz" diye konuştu.