BIST 10.177
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.472,13
HABER /  GÜNCEL

Rezil tecavüzü DNA testi çözdü

Samsun'da zihinsel engelli 34 yaşındaki kadına tecavüz ettiği iddia edilen ancak serbest bırakılan Murat Demiray tutuklandı.

Abone ol

Samsun'da zihinsel engelli 34 yaşındaki F.P.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla 8 ay önce gözaltına alınan 32 yaşındaki Murat Demiray, 1 hafta cezaevinde kaldıktan sonra avukatının yaptığı itiraz üzerine serbest bırakıldı. Genç kadın 4 ay önce doğum yapınca, yapılan DNA testi sonucunda bebeğin babasının Demiray olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine bir kez daha gözaltına alınarak adliyeye getirilen Demiray tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay Canik İlçesi Toygar Köyü’nde yaklaşık 8 ay önce ortaya çıkmıştı. Zihinsel engelli ve konuşma özürlü olan F.P.’nin karnı büyümeye başlayınca ailesi tarafından Samsun Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne getirildi. Burada yapılan kontrollerde kadının 17 haftalık hamile olduğu ortaya çıkınca, ailesi cumhuriyet savcısına başvurarak şikayetçi oldu. Cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan soruşturma sonucunda jandarma F.P.’ye komşuları olan çiftçi Murat Demiray’ın tecavüz ettiğini belirledi.

Gözaltına alınan Demiray, suçlamaları kabul etmemesine rağmen çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak avukatı bir üst mahkemeye itiraz edince, Demiray delil yetersizliğinden 1 hafta cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Genç kadın 4 ay önce dünyaya getirdiği kız bebekten alınan kan örnekleri ve şüpheli Demiray’dan alınan kan örnekleriyle birlikte DNA testi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yapılan incelemede F.P’nin bebeğinin babasının Murat Demiray olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine bir kez daha gözaltına alınan Demiray, bugün çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak tekrar cezaevine gönderildi.