BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.410,70
HABER /  GÜNCEL

Dolunay Yengeç burcunda kaderiniz değişecek

Yengeç burcunda dolunay meydana geldi Oğlak, Yengeç, Boğa, İkizler, Akrep, Yay, Kova, Balık, Terazi, Aslan ve Başak burcunu nasıl etkileyecek?

Abone ol

Bu sabah saat 06.54'te görülen doluya sıradan bir dolunay değil. Oğlak, Yengeç, Boğa, İkizler, Akrep, Yay, Kova, Balık, Terazi, Aslan ve Başak burcunu nasıl etkileyecek? Toplumsal olayları tetikleme ihtimali olan dolunay doğal afetler de getirebilir.

Astroloji uzmanı Demet Baltacı 'kadersel değişimlerin' başladığını belirterek, dolunayın etkileri hakkında şu bilgileri verdi;

"Saat 06:54’de Yengeç burcundaki Ay, Güneş ile karşıt açı yapacak ve 14 derece Yengeç burcunda dolunay meydana geldi. Bu dolunay 22 Aralık’ta Oğlak burcunda doğan yeniayın dolunayı olacak.

Yengeç-Oğlak aksındaki dolunaylar aile, yuva, annelik, doğum, beslenme, emlak, mülk, vatan, toprak, kökenlerimiz, güvenlik, gelecek hedefleri, kariyer, görev ve sorumluluklar, otorite kavramları ile ilgili konuları işaret eder ve bu alanlarda çekişme ve hassasiyet yaratabilir.

BİR KAÇ GÜN DİKKAT

Duygusal ve zihinsel olarak önemli farkındalıklar kazanabilir, yeni kararlar verebiliriz. Yeniay döneminde başlamış girişimlerimiz ve niyetlerimiz daha görünür hale gelebilir. Duygularımız çok hassas olabileceği için dolunay öncesi ve sonrasındaki bir kaç gün dürtülerimizi ve tepkilerimizi kontrol etmeli, dengeli davranmaya çalışmalıyız.

BU SIRADAN BİR DOLUNAY DEĞİL

Bu dolunay sıradan bir dolunay değil. Dolunay anı haritasını incelediğimizde çok güçlü enerjilere tanık oluyoruz. Yükselen burç Oğlak ve burada yerleşen Güneş ile birleşen Plüton haritaya kararlılık, hırs, güç ve dönüşüm enerjisi veriyor. Geçmişimiz ve geleceğimiz arasında belirleyici rol oynayan Ay düğümleri ekseni; Güneş ve Ay ile büyük bir kozmik kare oluşturuyor. Güney düğümde yer alan Uranüs ve Dolunay ile kavuşan Plüton karşı konulmaz güçlü enerjileriyle kadersel değişimler ve dönüşümler için zemin hazırlıyor.

TOPLUMSAL OLAYLARI TETİKLEYEBİLİR

Kollektif gezegenlerin söz sahibi olması bu dolunayı aynı dönemde yaşayan kişileri etkileyecek büyük toplumsal olayların tetikleyicisi hale getirebilir. Öncü bir dolunay olması yeni bir döneme başlamak için eski kavramları tamamen sonlandıracak gücü de vermekte.

Dolunay’ın gerçekleştiği Yengeç Burcunun 14 derecesi Sirius yıldızı ile birleşiyor. Çok güçlü ve şanslı bir yıldız olan Sirius enerjinin çok aktif bir şekilde kullanılmasına ve büyük başarılara imkan verebilir. Yaratıcı güç belirli hedef ve amaçlar için tam kapasite ile kullanılabilir. Yükseleni Oğlak olan ve Oğlak yeniayından meydana gelen bu dolunayın iş, kariyer, gelecek hedeflerimiz, yönetim, liderlik ile ilgili konularda güçlü sonuçlar vermesi mümkün.

Yükselen noktası Oğlak burcunun 8 derecesi Facies yıldızı ile birleşiyor. Bu yıldız Güneş ve Mars karakteri taşıyan savaşçı, lider, milliyetçi, mükemmeliyetçi, politikada güç ve başarı veren, aynı zamanda şiddet ve ölüme yol açabilecek sert bir yıldız.

DOLUNAY'IN ZİRA AY DURAĞI

Dolunay Zira Ay durağında yer alacak. Doğu astrolojisine göre bu Ay durağı eğitim, iş ve kariyer konularında başarı verebilir. Bunun yanısıra emlak, mülk almak ve bu konulardan gelir elde etmek için de değerlendirilebilir. Ancak sert gezegen enerjileri söz konusu olduğu için aile, ebeveynler, anne ile ilgili konularda sıkıntılar da ortaya çıkabilir.

Enerji gezegeni Mars Kova burcunda yerleşerek oldukça güçlü ve aktif durumda. Özgür, bireysel, kural tanımaz ve devrimci bir Mars görüyoruz; üstelik Jüpiter ile temas ettiği için inandığı değerler uğruna son derece fanatik ve ısrarcı olabilir.

BU BURÇLARDAKİLER DİKKAT

Dolunay öncü burç grupları için çok daha önemli olabilir. 3-7 Ocak doğumlu Oğlaklar, 3-7 Nisan doğumlu Koçlar, 5-9 Temmuz doğumlu Yengeçler, 6-10 Ekim doğumlu Teraziler ve öncü burçların 14 derece ve yakınlarında yükselen burcu, kişisel gezegeni olan kişiler bu dolunaydan etki alabilirler.

DOĞAL AFETLERİ VE TERÖRÜ TETİKYEBİLİR

Sert enerjili dolunay dönemlerinde hem ruhsal hem bedensel hassasiyetin artması ve kronik sağlık problemlerinin nüksetmesi mümkün. Uranüs ve Plüton etkisi kazalar, travmatik olaylar yaratabilir. Ayrıca kitleleri etkileyecek şiddet, terör, savaş, doğal felaketler için tetikleyici olabilir. Dolunay derecesi Amerika Birleşik Devletleri’nin natal haritası ile güçlü bir bağlantı kuruyor. Burada dikkat çekici gelişmeler olabilir.

DOLUNAY TÜRKİYE' Yİ NASIL ETKİLER?

Türkiye haritasının yükselen burcu üzerinde oluşacak dolunay kuşkusuz ülkemiz için de önemli olacak. Natal Plüton ile birleşen dolunay, haritamızın tepesinde yer alan Uranüs’e üçgen açı yapıyor. Ülke içerisinde 2012 yılından bu yana güçlü olarak hissettiğimiz Plüton-Uranüs’ün değişim ve dönüşüm enerjilerini bu dolunay haftasında da deneyimleyebiliriz.

Dolunay Oğlak İngress haritamızla da önemli bir bağlantı kuruyor ve onuncu evinde yer alıyor.

RADİKAL DEĞİŞİKLİKLER OLABİLİR

Ülke yönetimi, hükümet ve muhalefet
arasındaki çekişmenin yanısıra liderlik alanında güçlü baskı, çekişme ve mücadeleler söz konusu. Dolunaylar gerçekleri ortaya çıkarıp farkındalık kazandırdıkları için, ülke yönetiminde meydana gelen değişim ve dönüşümlerin netleştiği ve radikal gelişmelerin olabileceği bir süreçteyiz. Alıştığımız uygulamalardan farklı devrim niteliğinde gelişmelerle karşılaşabiliriz.

Dolunay haritasının yükselen Oğlak derecesi ülkemizin ASC-IC aksını ve Mars’ını tetikliyor. Otorite kavramlarının daha da güçlenmesi ve söz sahibi olması buna karşın muhalefet, baskı, güç savaşları ile karşılaşması mümkün. Mars’ın temsil ettiği asker, ordu, polis, güvenlik güçleri dolunay enerjileri ile daha aktif hale gelebilir ya da gündemde yer alabilir.

GÜÇ VE HUKUK ÇEKİŞMESİ

Plüton bu dolunaya aşırı hırs, tutku, güç, kararlılık katıyor. Ancak Plüton karanlık güçleri, suç örgütlerini de temsil eder. Transit Mars, dokuzuncu evde ilerlerken natal Jüpiter ile kare açı yapıyor. Kamusal alanda hukuksal mücadeleler, davalar söz konusu. Mars’ın dispozitörü Satürn Yay burcunda hukuk ve yargıda disiplin ve hak arayışını arttırıyor. Ancak Satürn Plüton ile 45’lik açı yaparak bir baskı da görüyor. Güç ile hukuk ve düzen arasında bir çekişme de söz konusu.

Dolunay sırasında Kova burcunun ilk derecelerinde yer alan Merkür ve Venüs, Yay burcunun ilk derecesinde yer alan Satürn ile uyumlu bir görünüm yapıyor. Merkür ve Venüs 23 Ekim Akrep burcundaki Güneş tutulma noktasını da tetikleyen önemli bir noktada. Burçların ilk dereceleri yeni deneyimleri ve başlangıçları işaret eder. Merkür ve Venüs, eğitim, iletişim, genç nüfus, kadın, aile, evlilik gibi konularda yeni düşünce ve deneyimlere vurgu yapıyor. Üstelik Yay burcunda yerleşen Satürn bu yeniliklere inanç, felsefe ve hukuksal zeminde destek oluyor.

DOLUNAY BURCUNUZU NASIL ETKİLEYECEK? TÜM BURÇLARA ETKİLERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN