BIST 9.931
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  DÜNYA

Dolar rekor kırsa da, uzmanlar TL’ye güveniyor

Tüm zamanların rekorunu kırarak 2 TL’yi gören dolarda uzmanlar, doların bir süre daha bu seviyelerde olacağı beklentisi içerisinde. “Dolar a...

Abone ol

Tüm zamanların rekorunu kırarak 2 TL’yi gören dolarda uzmanlar, doların bir süre daha bu seviyelerde olacağı beklentisi içerisinde. “Dolar almalı mı, yoksa satmalı mı” sorusuyla akıllar karışıkken uzmanlar, yine de Türk Lirasına güven mesajı veriyor.
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi, Yapı Kredi ve Garanti Bankalarının Eski Genel Müdürü Halit Soydan, tüm zamanların rekorunu kıran doların gidişatını değerlendirdi.

’’DOLARIN DEĞERİ 2 TL CİVARINDA SÜRECEK’’
Halit Soydan, hafta sonunda Maliye Bakanlarının ABD’nin Wyoming Eyaletinde Jackson Hole (Jackson Deliği) şehrinde buluştuğuna dikkat çekerek, “Jackson Deliği’nde, IMF Başkanı Madam Lagarde ‘Fren’ önerdi. Ertesi gün de İngiliz gazeteleri bir grafik yayımladı. Grafiğe bakarsak, dolar bir süre sanki buralarda dolanacak gibi görünüyor” dedi. Soydan, gözü dolarda olanlar için 2 TL civarındaki değerin süreceği yorumunu yaptı.

’’TÜRK LİRASINA GÜVENİYORUM’’
Her kesimin doların değer kazanmasıyla birlikte kafa karışıklığı yaşadığına işaret eden İEÜ Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Soydan, küçük yatırımcıya dikkatli adım atmalarını önerdi. Soydan, “Emekli maaşını dolara bağlamayı düşünen de, elinizde dolar varsa hemen satmanız gerektiğini söyleyen de var. Ya da kesinlikle doları elde tutmak gerektiğini ısrarla tekrarlayan bir kesim de bulunuyor. Akılların karışması çok doğal” diyen Soydan, genel tablonun bu seyri bir süre daha sürdüreceği izlenimi verdiğini söyledi. Soydan, yükselen grafiğe rağmen Türk Lirasına güvendiğini sözlerine ekledi.
(İHA)