BIST 9.569
DOLAR 32,46
EURO 34,50
ALTIN 2.474,52
HABER /  DÜNYA

Bakire den kötü oyun

Adana’da evden kaçtıktan sonra gittiği parkın özel güvenlik görevlisinin tecavüzüne uğradığını iddia eden 15 yaşındaki kız, bakire olduğu or...

Abone ol

Adana’da evden kaçtıktan sonra gittiği parkın özel güvenlik görevlisinin tecavüzüne uğradığını iddia eden 15 yaşındaki kız, bakire olduğu ortaya çıkınca ’uydurdum’ diyerek şikayetinden vazgeçti. 7 aydır tutuklu bulunan evli ve 1 çocuk babası güvenlik görevlisi ise, rapor ve bu ifade üzerine tahliye edildi.
Edinilen bilgiye göre 15 yaşındaki B.D., merkez Sarıçam ilçesindeki evlerinden babası H.D. ve annesi B.D.’ye, "Simit almaya gidiyorum" diyerek çıktı. Akşama kadar gezip hava kararınca Merkez Park’a giden B.D., park içerisinde başıboş köpeklerle karşılaşınca ısıracaklarını düşünerek çığlık attı. Çığlık sesinin geldiği yere doğru koşan parktaki özel güvenlik görevlisi H.Y. ise, köpekleri kovalayıp genç kıza yardım etti. Genç kızın iddiasına göre H.Y., olayın ardından B.D.’yi park içerisinde bulunan boş depoya götürüp cinsel ilişki teklifinde bulundu. İlk başlarda bu teklifi kabul etmediğini, korktuğu için H.Y.’nin ısrarı üzerine cinsel ilişkiye girmeyi kabul etiğini ileri süren B.D., sabah gün doğumunda depodan çıkıp kent merkezine gittiğini söyledi. Arkadaşlarının yanında ve dışarıda 3 gün daha geçiren ve daha sonra evine dönen B.D., iddia ettiği olayı ailesine anlattı. Babası H.D. ile birlikte polis merkezine giderek H.Y.’nin tecavüzüne uğradığını öne süren B.D., güvenlik görevlisinden şikayetçi oldu.
1 Şubat’ta yakalanarak adliyeye sevk edilen H.Y. ise, nöbetçi mahkemece tutuklandı. Cumhuriyet savcısı H.Y. hakkında, ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ’evi terk eden çocuğu ailesini ve yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak’ suçlamasıyla toplam 20 yıla kadar hapis cezasıyla iddianame hazırladı. Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianamenin ardından hakim karşısına çıkan H.Y. suçlamaları reddedip, "Bana cinsel ilişki teklif eden B.D.’dir. Evli olduğumu söyleyip kabul etmediğim için beni mahvedeceğini söylemişti. İftira atıyor" diye savunma yaptı. Ancak tecavüze uğradığını söyleyen B.D. şikayetçi olunca, sanığın tahliye istemi reddedildi.
Öte yandan B.D., Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden ’bakire’ olduğuna yönelik verilen raporun ardından psikolog gözetiminde hakim karşısına çıktı. Psikolojik sorunları olduğunu ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde 2 yıldır tedavi gördüğünü belirten B.D., "Tedavi nedeniyle ilaç kullanıyorum. Bazen bu nedenle hayaller görüyorum. Bazı şeyleri uyduruyorum. H.Y.’ye 18 yaşında olduğumu söyledim. Polise gidip tecavüz olayını da uydurdum. Bu yüzden bakireyim. Vicdan azabı çekiyorum, H.Y. bana bir şey yapmadı, şikayetçi değilim" diye konuştu.
B.D.’nin şikayetinden vazgeçmesi ve gelen rapor doğrultusunda H.Y., adli denetim kapsamında haftada 3 gün polis merkezine gidip imza atması koşuluyla tahliye edildi. H.Y.’nin yakınları tahliye kararıyla büyük sevinç yaşadı.
(İHA)