BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,88
HABER /  DÜNYA

Görüşmelerin ertelenmesi çok üzücü

Suriye’deki iç savaşın çözümlendirilmesi için gerçekleştirilmesi planlanan uluslararası barış konferansının Washington tarafından iptal edil...

Abone ol

Suriye’deki iç savaşın çözümlendirilmesi için gerçekleştirilmesi planlanan uluslararası barış konferansının Washington tarafından iptal edilmesinin üzerine Rusya hükümeti, Suriye’de giderek büyüyen diplomatik gerilimin de altını çizerek, bu karardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Barış görüşmelerine katılması planlanan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Galitov, Amerika cephesinden gelen erteleme kararını sosyal ağ Twitter’da değerlendirerek, “Amerika’nın barış görüşmelerini ertelemesi çok üzücü. Askeri güç tehdidinin had safhada olduğu şu günlerde Suriye’deki iç savaş için siyasi çözümler bulmaya çalışmak çok yararlı olabilirdi” dedi.
ABD, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, geçen hafta sivil vatandaşlara karşı kimyasal silah kullanılarak düzenlenen saldırıdan sorumlu olduğuna inandıklarını belirtmişti. Esad’ın ana müttefiklerinden ve silah sağlayıcılarından olan Rusya ise saldırının arkasında muhaliflerin olabileceğini düşündüğünü söyledi. Ayrıca Rusya hükümeti, Amerika’nın Esad güçlerine karşı askeri güç kullanmaması isteğinde de bulundu.
Rusya ve ABD hükümetleri, Mayıs ayında Suriye’deki iç savaşı sonlandırmak için barış görüşmeleri düzenlemeyi planlamıştı. Ancak ABD Dışişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, yarın Hollanda’nın Lahey şehrinde düzenlenmesi planlanan barış görüşmelerinin, Suriye’deki bir saldırıda kimyasal silah kullanılması yönündeki iddialardan dolayı ertelendiğini açıklamıştı.
ABD Dışişleri Bakanlığı’nın üst düzey bir yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, ertelenen barış görüşmeleri için yeniden bir tarih belirlenmesi ve geçen hafta gerçekleşen kimyasal silah saldırısını görüşmek için Rusya ile masaya oturabilecekleri ifade edildi.
(İHA)