BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

SGK’dan ilaç açıklaması

SGK, basın-yayın organlarında Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından getirilen ‘Lanvis’ isimli ilacın fiyatının, döviz kurunun yükselmesi ...

Abone ol

SGK, basın-yayın organlarında Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından getirilen ‘Lanvis’ isimli ilacın fiyatının, döviz kurunun yükselmesi nedeniyle SGK’nın ödeme listesinden çıkarıldığı iddialarına, “İlacın SGK ödeme listesinden çıkarılması söz konusu değildir” dedi.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bugün basın - yayın organlarında Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından getirilen ‘Lanvis 40 mg 25 tablet’ isimli ilacın fiyatının, döviz kurunun yükselmesi nedeniyle SGK’nın ödeme listesinden çıkarıldığı iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Hastaların mağdur olduğuna yönelik haberler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Lanvis 40 mg 25 tablet isimli ilaç, 05.11.2012 tarihinde Sağlık Uygulama Tebliği eki ‘Yurt Dışı İlaç Fiyat Listesi’ne eklenmiş olup, belirtilen tarihten bu yana Kurumumuz tarafından bedeli ödenmektedir. Haberlerde iddia edildiği gibi bu ilacın ödeme listesinden çıkarılması söz konusu değildir. İlacın “Yurt Dışı İlaç Fiyat Listesi’ndeki fiyatı, içinde bulunduğumuz tarih itibariyle 50,00 Euro’dur. Fakat, TEB tarafından bir süre önce Kurumumuza yapılan başvuruda, ilaç fiyatında tedarikçi firmadan kaynaklı bir fiyat artışı olduğu ve eski fiyattan temin yapılamadığı bildirilmiştir.”
Bahsi geçen ilaca ait güncel fiyatın “Yurt Dışı İlaç Fiyat Listesi”nde yayımlanarak yürürlüğe girmesi için SGK tarafından gerekli çalışmaların ilgili alt komisyon tarafından tamamlanarak, sonuçlandırılması için Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu’na sunulduğunun bildirildiği açıklamada, “Ayrıca hasta mağduriyeti yaşanmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda Türk Eczacıları Birliği yöneticileri ile görüşmeler yapılmıştır. Dolayısıyla hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için Kurumumuz ile TEB arasında mutabakat sağlanmıştır” ifadeleri yer aldı.
(İHA)