BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.425,66
HABER /  DÜNYA

Vali ile vekil ilk hasadı çapaladı

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal çapalarla Ordu’da ilk patates hasadını yaptı. <br/>Ordu Valisi Kenan Çif...

Abone ol

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal çapalarla Ordu’da ilk patates hasadını yaptı.
Ordu Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Kabadüz ilçesinde düzenlenen tarla gününe katıldı. Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi, Kabadüz Kaymakamlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Kabadüz Ziraat Odası işbirliğiyle Kabadüz ilçesine bağlı Yukarı Kirazdere köyü ve Turnalık Yaylası’nda altı dönüm araziye oluşturulan patates tarlalarında hasat günü yapıldı.
Patates hasat gününe Ordu Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Özel İdare Genel Sekreteri Selami Aydın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, ODÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özbay Dede, Yokuşdibi Belediye Başkanı Yener Kaya ve çok sayıda davetli katıldı.
Hasat gününde konuşan, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Karadeniz’in en güzel yaylalarından birisinin Çambaşı olduğunu söyledi.

’’HERKES LEZZETİNİ TADACAK’’
Böylesine verimli toprakların boş kalmasının herkesi üzeceğinin altını çizen Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, “Geçmiş yıllarda Yokuşdibi patatesi Ordu merkez ve çevre ilçelerde aranırdı. Pazar ve yaylalarda bulunduğunda mutlaka satın alınırdı. Bu çalışmalar ile yine Yokuşdibi patatesi burada yaygınlaşacak, önceden olduğu gibi herkes lezzetini tadacak. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

’’ENERJİ ALACAKSAK TARIMIN TÜM ÇEŞİTLERİNE İHTİYACIMIZ VAR’’
Ordu Valisi Kenan Çiftçi de, “Tarım önemli. Yaşayacaksak, enerji alacaksak tarımın tüm çeşitlerine ihtiyacımız var. Bunu en iyi şekilde yetiştirmemiz gerekir. Her zaman söylerim. Üçlü saç ayağından bahsederiz. Deriz ki kamu, üniversite ve yatırımcı önemli. Burada üniversitenin ne kadar önem arz ettiğini görmüş olduk. Bir burada patates yetiştirilebileceğini bizlere gösterdiler. İki makine ile yapılabileceğini gösterdiler. Üç burada en önemli ekonomik değeri patatesin yapılması gerektiğini gösterdiler. Dört patates çeşitlerini gösterdiler. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde burası müthiş bir alan. Hani biz diyoruz ya 50 yıl sonra Ordu’da insanlarımız yaşayacak, yazında burada yaşayacak. Burada yaşamak için bazı şeyleri de yetiştirmek gerekiyor. İşte bunları da üniversitemiz çalışarak yapıyorlar” diye konuştu.

’’BU TOPRAKLARI DEĞERLENDİRMEK İÇİN ÜNİVERSİTE İLE BİRLİKTE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ’’
Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı ise, “Tarım acısından verimli topraklara sahip. Bu toprakları değerlendirmek için üniversite ile birlikte işbirliği içerisinde neler yapabiliriz bunun düşüncesine girdik. Bu işin olabileceğini uygulamalı olarak vatandaşımıza göstermeyi karar verdik. Bugünde bunu başardığımız düşünüyorum” şeklinde konuştu.
(İHA)