BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Sendikadan ’’BM’’ önünde eylem

Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu, Birleşmiş Milletler’in (BM) İslam ülkelerindeki olaylara duyarsız kalmasını protesto etti. <br/>Kamu-Sen üy...

Abone ol

Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu, Birleşmiş Milletler’in (BM) İslam ülkelerindeki olaylara duyarsız kalmasını protesto etti.
Kamu-Sen üyeleri Mısır, Suriye, Doğu Türkistan ve Kerkük’te Müslümanların içinde bulundukları duruma BM’nin sessiz kaldığı iddiasıyla bir eylem gerçekleştirdi. Birleşmiş Milletler binası önünde toplanan Kamu-Sen Konfederasyonu üyeleri adına Genel Başkan İsmail Koncuk bir açıklama yaptı. Koncuk, tüm insanlığın acı bir sınavdan geçtiğini söyleyerek, İslam dünyasının medeniyet tarihinin en acımasız, alçakça saldırılarla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

’’ÜLKELERİN SINIRLARI MÜSLÜMAN KANIYLA ÇİZİLİYOR’’
Büyük Ortadoğu projesi ile ülkelerin sınırlarının Müslüman kanıyla çizildiğini belirten Koncuk, “Proje kapsamındaki ülkeler üzerinde, sözde demokrasi getirmek bahanesiyle kirli bir oyun oynanmakta, Müslüman halk ise kurtlar sofrasına atılmaktadır” ifadelerini kullandı.
Birleşmiş Milletler örgütünün maşa olup olmadığını sorgulayan Koncuk, BM’nin görevinin Müslümanlara yapılan zulümlerin durdurulması olduğunu kaydetti.
Koncuk ve diğer eylemciler ülke isimlerinin yazıldığı ve çiçekler yapıştırılmış dövizleri Birleşmiş Milletler binası önüne bıraktı. Koncuk ayrıca, görevini yapmaya davet eden mektubunu Birleşmiş Milletler görevlisine teslim etti.
Eylemciler, ‘Birleşmiş Milletler mazlumlara sahip çık’ şeklinde slogan atarken, ellerinde ise ‘ Küresel güçler katlediyor, BM seyrediyor’, ‘Birleşmiş Milletler veya Birleşmiş Menfaatler (UN or UB)’ , ‘Birleşmiş Milletler göreve, akan Müslüman kanını durdur’ şeklinde pankartlar ve bayraklar taşıdı.
(İHA)