BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.496,27
HABER /  DÜNYA

’’Tezkere çıkarmak çok ciddi mesele değil’’

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yurtdışına asker göndermeye izin verecek olası bir tezkere ile ilgili olarak, “Meclis’t...

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yurtdışına asker göndermeye izin verecek olası bir tezkere ile ilgili olarak, “Meclis’ten eğer bir tezkere ihtiyaç olursa tezkere çıkarmak çok ciddi mesele olmayacaktır” dedi.
Bakan Egemen Bağış, Ankara’nın Bosna-Hersek Büyükelçisi Damir Dzanko’yu, Ulusal Ajans’taki makamında kabul etti.
Kabulde bir konuşa yapan Bağış, Suriye ile ilgili olarak Meclis’ten tezkere çıkarılmasına ilişkin, "Meclis’ten eğer bir tezkere ihtiyaç olursa tezkere çıkarmak çok ciddi mesele olmayacaktır. Türkiye’de ben inanıyorum ki gerek iktidar gerek muhalefet partilerinin milletvekilleri Suriye’deki vahşeti bir an evvel durdurmak için üzerlerine düşeni yapacaktır" diye konuştu.
Bağış, ana muhalefet partisinin Birleşmiş Milletler kararının beklenmesi gerektiği hususunda, CHP’yi eleştirdi. Bağış, CHP’nin Esad ile olan bağlantılarının bilindiğini hatırlatarak, bu ilişkiyi hayatları kurtarmak için kullanmadıklarını söyledi. Bağış, şunları kaydetti:
"Sayın Kılıçdaroğlu Somali’ye gidiyorum diye Kenya’ya gitmişti. Bende Bağdat’a gideceğini duyunca endişe ettim, yanlışlıkla başka bir yere gider diye. Ama sora sora Bağdat’ı bulan Sayın Kılıçdaroğlu’nun sora sora sandığı da bulacağını umut ediyorum."

’’BOSNA-HERSEK KOMŞU VE KARDEŞİMİZDİR’’
Bosna-Hersek’in kendileri için komşu ve kardeş olduğunu belirten Bağış, Türkiye’nin Bosna-Hersek’in, NATO ve Avrupa Birliği üyeliğini desteklediklerini kaydetti. Bağış, "Türkiye AB üyesi olmadan da kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi gücünü ortaya koyabilmiş bir ülke. Ama Balkan coğrafyasında istikrar ve barışın sağlanması için NATO ve Avrupa Birliği çok önemli iki sütundur. Bosna-Hersek’in, orada yaşayan kardeşlerimizin o acı, karanlık günlere dönmesini engellemenin en önemli yollarından bir tanesi istikrarın kalıcı olmasıdır. Bosna-Hersek ve tüm komşu ülkelerinin Avrupa Birliği ve NATO üyeliklerinin kalıcı bir şekilde sağlamlaşmasını elde etmek olacaktır" ifadelerini kullandı.

’’TÜRKİYE’NİN DENEYİMLERİNDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ’’
Büyükelçi Dzanko ise Bosna’nın AB ve NATO üyeliklerini konuşacaklarını ifade ederek, Türkiye’nin deneyimlerinden yararlanmak istediklerini vurguladı. Suriye’ye müdahale konusunu Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’nda değerlendireceklerini söyleyen Bağış, "Şu anda uluslararası kamuoyunun hassasiyetlerini arttırması için Türkiye yoğun bir diplomasi trafiği içindedir" şeklinde konuştu.
(İHA)