BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,73
ALTIN 2.408,00
HABER /  EKONOMİ

Dokunulmayan işsiz kalmayacak

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, kurum olarak bütün işsizlere ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

Abone ol

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, kurum olarak bütün işsizlere ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

Kurumun çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgi veren Biçerli, ülkedeki işsizliğin istihdam kurumunun önemini de beraberinde getirdiğini söyledi. Biçerli, ''TÜİK'in açıkladığı yüzde 11,9 oranı fevkalade iyi bir rakam. Orta vadeli mali programda yüzde 12,2 öngörülmüştü, bunun altına inilmesinden mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum'' dedi.

İŞKUR benzeri kurumların Almanya'da 110 bin, Fransa'da 46 bin kişiyi istihdam ettiğine dikkat çeken Biçerli, İŞKUR'un personel sayısının ise 3 bin 189 olduğunu personel sayısının artırılması için önümüzdeki dönemde personel takviyesine gideceklerini duyurdu.

Ocak ayı itibariyle kuruma kayıtlı işsiz sayının 1 milyon 326 bin 399 iken, alınan açık işler 368 bin 636'ya ulaştı. 2010 yılında 205 bin 231 kişi işe yerleştirildi. İşkur, yeni başlayacağı mobil ofis hizmetiyle vatandaşın ayağına gitmeyi hedefliyor.

Danışmanlık faaliyetlerinin de öncelikli konular arasında bulunduğunu ifade eden Biçerli, ''İş ve meslek danışmanlığı en büyük atılım alanımız olacak. Çünkü dokunamadığınız işsiz, sizin işsiziniz değildir. İŞKUR olarak bütün işsizlere dokunacağız. Bu konunun üzerine gideceğiz. Bunun yanında rastgele işe yerleştirme yerine uzun süreli işsizlere, kadınlara, istihdamında güçlük yaşanan guruplara öncelik vereceğiz'' dedi.

HEDEF VASIFSIZLAR VE BEYAVZ YAKALILAR

İşkur'un aktif istihdam programları kapsamında kurumun açtığı kurslara katılan işsizlerin yüzde 23'ü işe yerleştirildi. 2011 yılı oranı ise yüzde 32.

Kurumun gelecekte de önemini koruması için vasıflı işsizlere ulaşılması gerektiğini vurgulayan Biçerli, her geçen gün artan eğitim düzeyini de göz önünde bulundurarak bu yıldan itibaren beyaz yakalı işsizlere yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini belirtti.