BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,90
HABER /  DÜNYA

Uyuşturucuyla mücadele zorlaştı

INCB Başkanı Hamid Ghodse, moda uyuşturucuların 2010 yılında kontrol dışına çıktığını söyledi. Uyuşturucu ticaretinin önlenmesinde rüşvetin en büyük olduğunu belirtti.

Abone ol

Birleşmiş Milletler bünyesinde faaliyet gösteren Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu'nun (INCB) 2010 yılı uyuşturucu raporu Viyana'da açıklandı.

INCB Başkanı Hamid Ghodse, moda uyuşturucuların 2010 yılında kontrol dışına çıktığını söyledi. Moda uyuşturucuların özellikle internet üzerinden satışa sunulduğunu ifade eden Ghodse, 2010 yılında Avrupa'da 16, Japonya'da ise 51 yeni moda uyuşturucu saptadıklarını bildirdi.

Organize suç şebekelerinin uyuşturucu ticaretinin kontrol ve önlenmesi faaliyetlerini geçersiz kılmak amacıyla değişik yöntemlere başvurduğu belirtilen raporda, uyuşturucu ticaretinin önlenmesinde rüşvetin büyük bir engel olarak ortaya çıktığı bildirildi.

Uyuşturucu kaçakçılığını, dağıtım ve ticaretini önlemek üzere örgütlenen güvenlik güçleri ve yargı mensuplarının da organize suç şebekelerinin hedefi olduğu vurgulanan raporda, uyuşturucu ticaretiyle etkin mücadele için rüşvetin önlenmesine öncelik verilmesi gerektiği kaydedildi. Batı Avrupa'nın eroin tüketiminde büyük bir piyasa olduğu ve dünya piyasalarındaki eroinin yarısını tükettiği bu eroinin tümünün Afganistan kaynaklı olduğuna dikkat çekildi.