BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.390,32
HABER /  GÜNCEL

Doktor hatası kolundan etti

Balıkesir'de büyük sağlık skandalı. Ağaçtan düşen çocuğun kırılan kolu, doktor hatası nedeniyle kesildi...

Abone ol

BALIKESİR’de 2005 yılında dut ağacından düşmesi sonucu kırılan sol kolu kesilen 14 yaşındaki Uğur Mumcu Demir'in kolunun ‘Doktor hatası’ nedeniyle kesildiğinin Adli Tıp raporuyla belirlenmesinin ardından, Bursa Bölge İdare Mahkemesi’nde 500 bin YTL’lik maddi ve manevi tazminat davası açıldı. Demir'in avukatı Cengiz Hortoğlu, müvekkilinin solak olduğunu, kolunun kesilmesi nedeniyle büyük mağduriyet yaşadığını ve halen psikolojik destek aldığını söyledi.

Balıkesir’de 2005 yılının temmuz ayında arkadaşları ile oyun oynarken dut ağacına çıkan 14 yaşındaki Uğur Mumcu Demir, bir anda dengesi kaybedip yere düştü. Sol kolu kırılan Demir, çağırılan 112 Acil Servis ambulansı ile Balıkesir Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Sol kolunda aynı zamanda açık yara da bulunan Demir'e Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Refik Özbal müdahale etti. Opr. Dr. Özbal, açık yara da içeride kalacak şekilde kolu alçıya aldıktan sonra baba Ramazan Demir’e endişe duyulacak bir şey olmadığını belirtip, çocuğu servise yatırdı. Cuma günü meydana gelen olayın ardından oğlunu servise yatıran Ramazan Demir, pazartesi günü yapılacak ameliyatı beklemeye başladı. Bir gün sonra oğlunun ağrılarının artması ve koldan kötü kokular gelmesinden şüphelenen baba Demir, hafta sonu olması nedeniyle uzman doktora ulaşamayınca nöbetçi hekime başvurdu. Oğlunun kolunu alçıya alan Opr. Dr. Özbal’a cep telefonu ile ulaştığını belirten baba Demir, “Doktor, ağrıların normal olduğunu ve merak etmememizi söyledi'' dedi.

Oğlunun pazartesi günü ameliyata alındığını dile getiren Demir, “Doktor bize başarılı bir ameliyat olduğunu söyledi ve Salı günü oğlumu taburcu edeceklerini açıkladı. Ancak oğlumun kolundan gelen kötü kokunun kangren başlangıcı olduğunun anlaşılmasının ardından, daha iyi bir sağlık kuruluşuna sevkinin uygun olacağını söylediler. Bunun üzerine oğlumu kişisel çabalarımızla 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk ettirdik'' diye konuştu.

İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Ekin’in kokuyu hissetmesiyle ‘gazlı gangren’ belirtilerini fark ettiğini anlatan baba Demir, hayatı kaybetme riski nedeniyle oğlunun sol kolunun dirsek altından 12 santimetre mesafeden kesildiğini kaydetti.