BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Başbakanın makas koleksiyonu

Başbakan Erdoğan, açılışını yaptığı yerlerin makaslarını saklıyor. Erdoğan'ın dev bir makas koleksiyonu oldu...

Abone ol

Başbakan, açılışını yaptığı yerlerin ‘kurdele makaslarını’ saklıyor. Bakanlar, ‘Ohoo, Tayyip Bey’in makaslarını toplasanız, konteynere sığmaz’ diyor

Pul koleksiyonuna, resme falan alışığız. Ama Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dünyanın en ilginç koleksiyonuna sahipmiş: Makas koleksiyonuna!

Başbakan göreve geldiğinden bu yana birçok açılış yaptı. Törenlerde kurdele kesti. İşte Erdoğan, kurdeleleri kestiği makasların tamamını koleksiyonuna kattı. Açtığı binaların, fabrikaların ya da yolların makasları Erdoğan ailesinin evindeki yerini aldı. İlginç olduğu kadar da hoş koleksiyonun büyüklüğü ise tahmin edilemiyor. Kabinedeki bazı bakanlara göre, “Makaslar bir konteynera sığacak kadar çoğalmış durumda!”

BİNALİ MAKASIMI VER

Koleksiyonun varlığı Bolu Tüneli’nin açılışında ortaya çıktı. Erdoğan, kurdeleyi kesmek için İtalya Başbakanı ile ortak bir makas kullandı. Açılışın ardından da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a döndü ve “Bak Binali o makas benim, hemen ver” deyip makasa bir güzel el koydu.

Bakan Yıldırım’dan makasını alacak kadar titiz davranan Erdoğan, bu gidişle dünyanın en büyük makas koleksiyonuna sahip olacak gibi görünüyor...

Kaynak: Akşam