BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,76
ALTIN 2.425,14
HABER /  EKONOMİ

Doğuş marka sayısını artırdı

Doğuş Otomotiv, Thermo King soğutma sistemlerinin distribütörlüğünü aldı. Yapılan yeni anlaşmayla marka sayısı 13 oldu.

Abone ol Doğuş Otomotiv, Thermo King soğutma sistemlerinin distribütörlüğünü aldı. Doğuş Otomotiv, Ingersoll Rand firması ile Thermo King markalı ısı kontrolleri sistemlerinin dağıtımı için yeni bir ortaklığa imza attı.

Thermo King'in Türkiye'deki tüm satış ve servis hizmetlerini kapsayan anlaşma ile Doğuş Otomotivin distribütörlüğünü yaptığı marka sayısı 15'e yükseldi.

Marka müdürlüğünü VW-Scania Endüstriyel ve Deniz Motorları Marka Genel Müdürü Tuğrul Denizaşan'ın üstleneceği Thermo King'in, 2009 yılı içinde yetkili servis sayısının 12'ye çıkartılarak Türkiye çapında daha yaygın hizmet vermesi hedefleniyor.

Doğuş Otomotiv Üst Yöneticisi (CEO) Ali Bilaloğlu, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, yeni distribütörlük ile otomotiv değer zincirinin her halkasında olma hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarını belirterek, taşımacılık sektörü için tamamlayıcı bir ürün daha sunmaya başlayacaklarını kaydetti.

Otomotiv sektörü için bir yan ürün olan Thermo King ile tüm sektöre ulaşacaklarını ifade eden Bilaloğlu, damper markaları Meiller ve treyler markaları Krone ile bu konuda tecrübe kazandıklarını, bundan sonra da farklı ağır vasıta ve hafif ticari markalara daha kapsamlı hizmet sunacaklarını bildirdi.