BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Doğudaki öğrenciye ek puan verilsin!

Doğudaki öğrencilerin üniversite sınavlarında dökülmesi sorununa BDP'li vekillerden ilginç çözüm önerisi geldi.

Abone ol

BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, YGS sonuçlarına göre, ilk 10'da Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki illerin hiçbirinin yer almamasının dikkat çekici olduğunu belirterek, bu bölgelerdeki öğrencilere pozitif ayrımcılık yapılmasını ve ek puan verilmesini önerdi.

Buldan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, üniversite sınavına girecek öğrencilere başarılar diledi.

Pervin Buldan, 2010 YGS sonuçlarına göre, en başarısız illerin Hakkari ve Şırnak olduğunu ifade ederek, "Bu sınavlarda başarılı olamayan bölge illerinde yaşayan öğrenciler, yıllardır anadillerinden uzak, baştan beri ötekileştirilerek, yok sayılarak, kaliteli ve nitelikli bir eğitim verme anlayışından uzak, asimile etmeye yönelik bir yaklaşımla, kalabalık sınıflarda, öğretmensiz ya da sürekli öğretmen değiştirerek birçok olanaktan yoksun bir öğretim süreciden geçirilmektedirler" dedi.

Buldan, "Bu kadar eşitsiz ve adaletsiz bir süzgeçten geçen öğrencilere pozitif ayrımcılık yapılması, sınavlara ek puan verilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Sınav giriş belgelerinin de zamanında ulaştırılamadığını ileri süren Buldan, ÖSYM Başkanlığını, bu öğrencilerin daha fazla mağdur olmamaları için acilen önlem almaya çağırdı.

Pervin Buldan, "ÖSYM, öğrenciler arasında bölgesel ve sosyo ekonomik düzey farklılıklarından dolayı ortaya çıkan eşitsizliklerin
etkisini en aza indirmek için pozitif ayrımcılık yaparak ölçme ve değerlendirme sistemini bir an önce yeniden düzenlemelidir" dedi.