BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.414,15
HABER /  GÜNCEL

Doğu'da zorlu kar mesaisi

Kars İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kentte karın yağmasıyla kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Abone ol

Kars İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kentte karın yağmasıyla birlikte kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Köy muhtarlarından gelen talepleri değerlendiren ekipler, kar ve tipi dolayısıyla kapanan köy yollarını, rotatif, greyder ve kar savurma araçlarıyla temizlemeye çalışıyor.

İl Özel İdaresi merkez ekip sorumlusu Ayhan Bayhan, yaptığı açıklamada, kentte karın aniden bastırmasından sonra karla mücadele çalışmalarına başladıklarını belirterek, ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade etti.

Kar yağışı dolayısıyla kapanan tüm yolları sabaha kadar çalışarak açmaya çalışacaklarını dile getiren Bayhan, "1 rotatif, 2 greyder, 2 kar küreme arıcı ve 4 ekiple sürekli çalışmamız devam ediyor. Hava muhalefeti olduğu an 112 Acil Servis ve 156 Jandarmanın vermiş olduğu öncelikli ihbarlara müdahale ediyoruz. Daha sonra görüş açılarımız düzeldiği zaman köy yollarını açmaya başlıyoruz" dedi.

Yolların karlı olduğu zaman vatandaşlardan mümkün olmadıkça yola çıkmamasını isteyen Bayhan, şunları kaydetti:

"Yeni, düz ve zincirsiz lastiklerle yola çıkılmamalı. Bu şekilde çıktıkları zaman yoldan çıkıyorlar. Bu sefer de bize ihbarda bulunuyorlar. Biz de acil işlerimizi bırakıp yardıma gidiyoruz. Acil olan yerleri ihmal etmek zorunda kalıyoruz. Mecburi kalınmadığı sürece yollara çıkmasınlar. Çıktıkları zaman da lastiklerinin kışlık olmasına dikkat etsinler. Birbirimizi anlayışla karşılarsak, birbirimize özveriyle yardımcı olursak inşallah aşamayacağımız engel kalmayacak."

Ekipler, kar yağışı ve tipi dolayısıyla kapanan köy yollarının açılması için yoğun şekilde çalışmalarına devam ediyor.