BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,94
HABER /  GÜNCEL

Suriyeli muhaliflerin radikal gruplara karşı ‘sosyal planı’

Independent gazetesinde yer alan bir habere göre 'ılımlı muhalif' gruplar, radikal İslamcı gruplara karşı insanları kazanmak için yeni bir kampanyayı hayat geçirdi.

Abone ol

Suriye’deki 'ılımlı muhalif' grupların radikal İslamcı gruplara karşı insanları kazanmak için yeni bir kampanyayı hayat geçirdikleri bildirildi.

Independent gazetesinde Richard Hall imzasıyla yayınlanan Suriye ilgili haberde, bu ılımlı grupların, muhaliflerin denetimindeki yerlerde radikal grupların da yaptıklarına benzer şekilde fazladan yardım ve kamu hizmeti vaat ettikleri belirtiliyor.

Hall öncelikle Suriye’de IŞİD gibi radikal İslamcı grupların, bulundukları yerlerde yemek ve yardım dağıtımı, okulların ve mahkemelerin kurulması gibi yöntemlerle etkinliklerini artırdıklarına dikkat çekiyor.

Buna göre 'ılımlı gruplar' da benzer yardım kampanyaları için kolları sıvamış.

Independent’a konuşan, muhalif Yüksek Askeri Konsey’in bir üst düzey danışmanı şunları söylemiş: “El Kaide’yle mücadele etmek için onlara sadece askeri olarak değil sosyal anlamda da karşı koymamız gerektiğinin farkına vardık.”

Plana göre Suriyeliler, radikal gruplardan mı yoksa ılımlı gruplardan mı destek alacaklarını seçebilecekleri durumda, ikincisini tercih edecekler.

Gazeteye konuşan danışman ayrıca insanların aşırı uçtaki inançları nedeniyle IŞİD’i sevmediğini, ancak çaresiz oldukları için yardımları geri çeviremediklerini belirtmiş.

Yüksek Askeri Konsey bu yeni plan doğrultusunda yiyecek ve tıbbi malzeme dağıtımını artırmak adına Halep, İdlib ve Şam’ın kenar mahallelerinde ofisler kurmuş.

Konsey’in ayrıca bir polis gücü kurmayı ve eğitim programlarını daha fazla hayata geçirmeyi planladığı da söyleniyor.