BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.465,56
HABER /  GÜNCEL

Doğalgaza ZAM YOK

Doğalgaza yaza kadar zam yok! BOTAŞ, şubat, mart ve nisanda fiyat artırmayacak.

Abone ol

Bu yıl için planladığı yüzde 14'lük gaz zammının ilk dilimini ay başında uygulamaya koyan BOTAŞ, şubat, mart ve nisanda fiyat artırmayacak.

Yaza kadar doğalgaza zam gelmeyecek. Ocak ayı başında doğalgaza konutta yüzde 7.4, sanayide yüzde 6.5 oranında zam yapan BOTAŞ; tüketimin yüksek seyretmesinin beklendiği şubat, mart ve nisan aylarında yeni bir fiyat ayarlamasına gitmeyecek.

İKİNCİ DİLİM SONRA

BOTAŞ, 2008 için doğalgaza yüzde 14 oranında zam öngörüyor. Ocak ayında zammın ilk dilimini uygulamaya koyan BOTAŞ'ın, zammın kalan bölümünü ne zaman yapacağı konusundaki belirsizlik ortadan kalktı. BOTAŞ, döviz kuru ve petrolde yukarı doğru ciddi bir sıçrama olmaması durumunda tüketimin yoğun olduğu şubat, mart ve nisan aylarında doğalgaza yeni bir zam yapmayacak. İkinci dilim zammın yaz aylarında yapılması bekleniyor.

SIÇRAMA OLMAZSA

BOTAŞ'tan üst düzey bir yetkili, petrolün önümüzdeki dönemde 130-140 dolara çıkacağı yönündeki 'felaket senaryolarına' katılmadığını belirterek, şöyle konuştu: "Döviz kurunda az da olsa yukarı doğru bir hareketlilik var. Bu, maliyetlerimizi yükseltir. Ancak bu hareketlilik ciddi bir sıçramaya dönüşmediği sürece doğalgaza zam yapmayacağız."