BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,07
ALTIN 2.464,86
HABER /  GÜNCEL

İnsanlar havada UÇUŞTU!

Görgü tanıkları faciayı anlattı. İşte olay yerinden ilk dehşet anları...

Abone ol

Zeytinburnu'nda bir iş merkezinde meydana gelen patlamanın görgü tanıklarından Ahmet Ünal, binada önce ufak çaplı, sonra da büyük bir patlama yaşandığını bildirdi.
    
Patlamanın meydana geldiği binanın yakınındaki bir iş merkezinin 8. katında çalışan Ahmet Ünal, yaptığı açıklamada, ''Saat 09.40 sıralarında önce ufak çaplı bir patlama meydana geldi. Makine kalıp üzerine çalıştığımız için önce demirlerin düştüğünü zannettik. Baktık ki öyle bir şey yok, hemen dışarıya koştuk. Yan binadaki iş yerinin çatısından alevler çıktığını gördük. Alevler maçlardaki yanan maytapları andırıyordu'' dedi.
    
Çatının üzerinde büyük bir delik açıldığını gördüklerini anlatan Ünal, sonra alevlerin söndüğünü dile getirdi. Ünal, içeride çalışanların alevleri söndürdüğünü düşünürken ''imdat'' seslerinin gelmeye başladığını belirterek, şunları kaydetti:
    
''Kenara çekilmemizle birlikte büyük bir patlama meydana geldi. Bina yerle bir oldu. İkinci patlamadan önce binanın dış duvarlarının dışarıya doğru şişmeye başladığını gördük. Dışarıya doğru şişme yapıyordu. Bu patlamanın meydana geldiği bina ile aynı seviyedeki katta olan arkadaşlarımız bu sırada hayatlarını kaybetti veya yaralandı. Patlamadan sonra binayı dumanlar sardı. Biz de aşağıya inip dışarıya çıktık. Etrafta cesetler vardı, birkaç kişi can çekişiyordu. Diğerleri de ağır şekilde yaralanmıştı. Ölen ve yaralananlar, patlamanın etkisiyle duvar ve metal parçalarının yüzlerine çarpması ile basınçtan dolayı fırlayıp duvara çarpanlar vardı.''
    
Görgü tanığı Ömer Taşçı da sabah işe gelerek çalışmaya başladıklarını belirterek, ''(Güm) diye bir ses duydum. (Ne oluyor) diye dışarıya baktığımda karşıdaki sitenin çatısı alev alıyordu. Yanımdaki arkadaşıma (binada tekrar bir patlama olabileceğini) söylediğim sırada büyük bir patlama daha meydana geldi. Bina harabeye döndü. Aşağıya indiğimizde yardım isteyenler vardı. O sırada itfaiye ve ambulanslar geldi'' diye konuştu.
    
Görgü tanıklarından Doğan Erdoğan ise önce ufak bir patlama duyduğunu ve ne olduğunu anlamak için dışarıya çıktıklarını anlattı. Erdoğan, ''Bir baktık ki, sitenin çatısı açılmış, alevler çıkıyordu. 2 dakika sonra anlatamayacağım kadar büyük bir patlama oldu. Bütün camlar aşağıya döküldü. Her yeri duman kapladı. Bir an için ben de öleceğimi düşündüm, çünkü çok yakındaydık'' dedi.