BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,01
ALTIN 2.476,10
HABER /  DÜNYA

Pilot panik yarattı

Pilot havadayken tanrıyla konuşmaya başlayınca kabinden zorla çıkarıldı.

Abone ol

Air Canada şirketinin yolcuları Boeing 767 uçağının Atlantik Okyanusu üzerinde yaklaşık 10 bin metre yükselikte seyrederken uçuş kontrolünü elinde bulunduran yardımcı pilotun aniden ‘tanrıya çağrı’ diye bağırmaya başlaması üzerine etkisiz hale getirildiğini söylediler.

Bu olay üzerine uçak acil durum nedeniyle rota değiştirerek İrlanda’nın Shannon havalanına indi ve adı açıklanmayan yardımcı pilot yakındaki bir psikiyatri kliniğine götürüldü.

Uçakta bulunan 146 yolcudan biri yardımcı pilotun diğer kabin görevlileri ve yolcular arasında bulunan Kanadalı bir asker tarafından elleri ve ayak bileklerinden kelepçelenmiş halde zorla kabinden çıkarıldığını söyledi.
Yardımcı pilot daha sonra bir koltuğa kelepçelendi ve kaptan pilot İrlanda hava trafik yetkililerinden acil iniş izini istedi.

Bir yolcu Kanada TV kanalı CBC’ye yaptığı açıklamada, “yardımcı pilot tam anlamıyla çıldırmıştı. Sarhoş gibi değildi. Sürekli küfür edip tanrıyı istiyordu. Özellikle de tanrıyla konuşmak istediğini söylüyordu,'' dedi.