BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.434,13
HABER /  GÜNCEL

Doğal gaz daha da pahalı olacak

Petrol-İş Sendikası'nın BOTAŞ raporuna göre 2009'dan itibaren doğal gazın daha pahalı kullanılacığı öngörülüyor.

Abone ol

Petrol-İş Sendikası'nın BOTAŞ raporuna göre, ithalat şirketlerinin özelleştirilmesi durumunda 2009'dan itibaren doğal gazın daha pahalı kullanılacığı öngörülüyor.

Türkiye'nin yeterli doğal gaz depolama tesisine sahip olmadığını kaydeden Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, 'Yıllık alım yükümlülüğü'ne dayalı olarak ithal edilen doğal gazın depolanamamasının, ciddi anlamda doğalgaz sıkıntısına ve kaynak kaybına yol açtığını anlattı.

Öztaşkın, “Ayrıca, BOTAŞ'ın doğal gaz alımlarında alım yükümlülüğü bulunmasına karşın, yurt içinde doğalgaz satışı yaptığı sektörlere bu yaptırım uygulanmamaktadır. Bu orantısız uygulama, BOTAŞ'ın gelir kaybına uğramasına neden olmaktadır” diye konuştu.

Öztaşkın kendisine yöneltilen, “Size göre 2009'dan itibaren doğal gazı daha pahalı mı kullanacağız?” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Bizim öngörümüz bu doğrultuda... Devlet şirketleri aracılığıyla yapılan doğal gaz alım anlaşmalarında çeşitli avantajlar sağlanabiliyor. O zaman bu avantajlar ortadan kalkacaktır. Hatta bazı ülkelerin arasındaki ikili ilişkiler bile fiyatta belirleyici olabiliyor.”