BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.380,81
HABER /  GÜNCEL

Diziler sayesinde suçlular yakalandı

Polis çeşitli suçlardan aranan zanlıları dizilerden yola çıkarak yakalıyor. İşte polisin ilginç yöntemi...

Abone ol

Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, televizyonlarda gösterilen polisiye dizilerin özellikle gençler tarafından ilgiyle izlendiğini ifade ederek, "Diziler, bizlere de yardımcı oldu. Birçok suçluyu, dizi izlerken yakaladık" dedi.

Arif Molu Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne "Ayın Konuğu" olan Emniyet Müdürü Özdemir, yaptığı konuşmanın ardından, öğretmenlerin ve öğrencilerin sorularını yanıtladı. Özdemir, bir soru üzerine, televizyonlarda gösterilen film ya da dizilerdeki kuralsızlıkların gençlere örnek olmaması gerektiğini söyledi.

"Kötüyü ve yanlışı değil, iyiyi ve doğruyu örnek alın" diyen Özdemir, gençlerin, gerçek hayata dizi senaryosunu birbirine karıştırmaması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda geçen günlerde yaşadıkları bir olayı örnek verdi.

Özdemir, "Birkaç genç, yolda buldukları kuru sıkı bir tabancayla ateş ederek ara sokaklarda kaçıyorlardı. İhbar üzerine giden ekiplerimiz, bu gençleri alıp merkeze getirdiler. Bu gençler, yapılan sorgularında, ’Ama dizilerde hiç bir şey olmuyor. Dizide ateş edip gidenleri polisler yakalamıyor’ diyorlar. Gerçek hayatla, dizi senaryosunu karıştırmamak gerekir" dedi.

Televizyonlarda gösterilen polisiye dizilerin, bazen emniyet güçlerinin işlerini kolaylaştırdığını da vurgulayan Özdemir, "Diziler bize yardımcı oldu. Çeşitli suçlardan aranan birçok suçluyu, dizi izlerken yakaladık" şeklinde konuştu.

Bazı dizi filmlerin toplumun her kesimi tarafından çok büyük ilgi gördüğünü ve gençler arasında dizi karakterlerine özentinin gözlemlendiğini
kaydeden Özdemir, şunları söyledi: "Çeşitli suçlardan aradığımız birçok suçluyu, televizyonda bu diziyi izlerken yakaladık. Adresini tespit ettiğimiz, ancak birkaç defa bu adrese gelmemize rağmen bulamadığımız suçluları, dizi saatinde ya bu adreslerde ya da kahvehanelerde dizi izlerken yakaladık. Bu anlamda polisiye dizilerin bize faydası oldu."

Özdemir, aranan bazı suçluları da dizi film karakterlerinin giydiği elbiseleri satan mağazalarda yakaladıklarını ifade etti.

Orhan Özdemir, "Emniyet Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, okul müdürlükleri, okul aile birlikleri ve ailelerle işbirliği yaparak, gerçek hayatla hayal mahsulü dizilerin aynı olmadığını gösterdik. Dizi karakterlerine özentinin toplumda rağbet görmediğini gösterdik. Bu sayede özenti, azaldı" dedi.

GENÇLERLE POLİSİN İŞBİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

"Kayseri genelinde okullardaki suç olaylarının sıfıra indirgendiğini", bu başarıda öğrenci-polis işbirliğinin çok önemli bir yere sahip olduğunu

vurgulayan Özdemir, "Sizler bizim aynamızsınız. Sizler, çevrenizde olan kötü olayları ve davranışları bildirirseniz, bizler de sizlerin eğitiminizde çok daha başarılı olmanız için gerekeni yaparız" dedi.

Okullardaki uyuşturucu madde bağımlılığı ve suça teşvik eden unsurların bertaraf edildiğini ifade eden Özdemir, şöyle devam etti:

"Uyuşturucu madde bağımlılığında Kayseri’de gözle görülür bir azalma sağlanmıştır. Gençlerimiz, bazı kötü davranışlı kişileri örnek alarak bu gibi maddelere yöneliyordu. Bunların yeşerecekleri ve nemalanacakları ortamları ortadan kaldırdık ve gençlerin bağımlılığının önüne geçtik. Emniyet teşkilatımız, okul idaresi ve aileler başta olmak üzere, diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla tam bir işbirliği içinde gençlerimizi suçtan korumak için gece-gündüz çalışıyor." Gençlerin, emniyet güçleri ile sürekli irtibat halinde olması gerektiğini sözlerine ekleyen Özdemir, "Sizlerin yapacağı en küçük ihbarlar bile titizlikle değerlendirilecektir. Sizler, üzerinize düşeni yapın ve derslerinize çok çalışın.

Sizlerin başarısı ve huzur içinde eğitiminizi sürdürmeniz için bizler elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.