BIST 10.253
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.403,74
HABER /  GÜNCEL

Bir zamanlar fabrika sahibiydi

45 yıl önce okumak için Filistin'den geldi.. O gün bugündür Türkiye'de. Ancak son 8 yıldır huzurevinde. Neden mi?

Abone ol

Konya'da bugüne kadar birçok kurumda üst düzey yöneticilik yapan ve sahip olduğu bisküvi fabrikası kapanan Filistin asıllı Ali Salim, tüm malvarlığını kaybetmesi nedeniyle 8 yıldır huzurevlerinde kalıyor.

Konya Dr. İsmail Işık Huzurevi'nde kalan dört çocuk babası Ali Salim (65), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin'den yaklaşık 45 yıl önce üniversitede okumak için İstanbul'a geldiğini ve burada tanıştığı bir Türk ile hayatını birleştirdiğini söyledi.

Ailesini geçindirebilmek için üniversiteyi 3. sınıfta bırakmak zorunda kaldığını belirten Salim, bugüne kadar bir çok kurumda üst düzey yöneticilik yaptığını ve çok para kazandığını anlattı.

Daha sonra 60 kişinin çalıştığı, Konya-Ereğli kara yolunda bir bisküvi fabrikasına ortak olduğunu ancak bir yıl sonra, 2001 krizinde bu fabrikanın battığını ifade eden Salim, ''benim için bu durum kötü olayların başlangıcıydı. Önce eşim boşanma davası açtı. Tek celsede boşandık. Daha sonra Aksaray'da kızımın yanına yerleştim. Ancak burada kızlarıma gölge olduğumu düşündüm, rahat edemedim. Huzurevleri ile tanışmam böyle oldu'' diye konuştu.

''NE OLDUM DEĞİL, NE OLACAĞIM''

Kendi isteğiyle Türk vatandaşı olduğunu ve yerleştiği huzurevinde yetkililerin kendisine çok iyi davrandığını vurgulayan Salim, şunları kaydetti:

''Yukarılardan aşağıya inmek zoruma gitti. Uğruna üniversiteyi yarım bıraktığım eşim bile beni terk etti. İnsanları böyle kötü bir tecrübeyle tanıma fırsatı yakalayabildim. Hiç aklımın ucundan bile geçmeyen şeyleri yaşamaya başladım. 'Ne oldum değil, ne olacağım' demek gerektiğini öğrendim. Yeni bir yaşantıya başladım. Bu yaşantımda, hiç eğitim almadığım halde resim yapmaya çalıştım. Çok kalem kırdım, sayfaları parçaladım ancak, sonunda başardım. Bugüne kadar yüzlerce resim yaptım. Huzurevlerinde 15. sergimi açtım. Bu beni mutlu ediyor.''

Salim, çocuklarının kendisini ara sıra ziyaret ettiğini belirterek, ''burada insanlar çok mutlu. Huzurevleriyle tanışmamış olsaydım, şu an resimle uğraşmayacaktım, hayat bu kadar anlamlı gelmeyecekti. Ben bu şekilde de mutluyum. Çünkü devlet her zaman arkamızda, tüm desteğini bize veriyor. Ben ise yaşadığım olayları tablolarımla anlatmaya devam edeceğim'' dedi.

Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürü İzzet Güneş ise, kurum bünyesindeki kişilere aile ortamı yaratılmaya çalışıldığını, resim sergisi gibi sosyal faaliyetlerin kendilerini de çok mutlu ettiğini, huzurevlerinin insanların bir nevi kabiliyetlerini ortaya çıkardığını belirtti.

Güneş, huzurevinde kalan Ali Salim'in, yaşadığı onca şeye rağmen sanatla hayata sıkıca tutunduğunu, devletin sağladığı imkanlarla bu tür kişilerin, yaşama daha farklı bir pencereden bakabildiğini söyledi.