BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,75
ALTIN 2.390,25
HABER /  GÜNCEL

Bakan Şahinden CHPye cevap

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, gazetecilerin Ergenekon soruşturmasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Abone ol

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, CHP lideri Deniz Baykal’ın “Ergenekon savcılık darbesidir” sözüne tepki göstererek, “Türk yargısı darbe yapmaz, darbe yapmaya teşebbüs edenleri yargılar” dedi.

Bakan Şahin, şunları söyledi:

“Yasama ve yargı ayrı ayrı erklerdir. Birbirlerinin işine karışmazlar ve birbirlerine talimat vermezler. Bu bir dava sürecidir. Bağımsız yargı organlarının yürüttüğü bir işle ilgili lütfen Adalet Bakanı’na bakmayın. Çünkü Adalet Bakanı’nın yargı organlarına talimat vermek gibi bir görevi yoktur. Gözaltına alma, tutuklama ile iddianame hazırlama ve dava açma yargı organlarının işidir. Şöyle oldu böyle oldu diye Adalet Bakanı na bakarak değerlendirme yaparsanız benim yargıya müdahale etmem gibi bir düşünceyi ortaya koymuş olursunuz ki bu sizin açınızdan da talihsizlik olur.

Devam etmekte olan soruşturma ve davalarla ilgili Anayasa’nın 138’inci maddesi yasama organında görüşme yapılamayacağı ve soru sorulamacağı belirtilmiştir. Malesef görülmekte olan soruşturmalarla ilgili bazı siyasi partilerimizin genel başkanları acımasızca değerlendirmelerde bulunmaktadırlar.

Türk yargısı darbe yapmaz; darbe yapanları ve darbe yapmaya teşebbüs edenleri de yargılar. Türkiye artık bu İttihak ve Terrakici düşünceleri geride bıraksın. Yargı tarafsız ve bağımsızdır. Mahkemeler hatalı karar verirse bu kararları düzeltecek yine yüksek yargı organlarıdır.

Ben de bütün bu süreçleri takip etmekteyim. Gözaltılardan sizin verdiğiniz haberlerden malumatım olmaktadır. Bu da kuvvetler ayrılığının göstergesidir. Bu böyle olmalıdır.

Öğrencilerin burs alıp alamayacağını bilemem. ÇYDD’nin tüzel kişiliği devam ediyor, vakıf çalışmalarına devam ediyor.

Savcıların uygulamalarıyla ilgili onları düzeltme görevine haiz değilim. Ancak şikayet geldiğinde ya incelettirir, ya da Teftiş Kurulu’na inceleme yapma görevini veririm.”