BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Diyarbakır'dan Baydemir'e ültimatom!

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır mitingi öncesi Osman Baydemir'e uyarı geldi: "Birşey olursa senden biliriz".

Abone ol

Diyarbakır'ın önde gelen Sivil Toplum Kuruluşları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Eylül'deki Diyarbakır mitinginden önce Osman Baydemir ile görüşerek Başbakan'a konukseverlik gösterilmesini istedi. Ayrıca Baydemir'e bir de uyarı geldi: "Bir şey olursa senden biliriz!"

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 2005'te "Kürt sorunu benim de sorunumdur" diyerek tarihi çıkış yaptığı Diyarbakır mitingine, yollara dökülen çöpler, indirilen kepenkler damgasını vurmuştu.

BAYDEMİR'E UYARI ZİYARETİ

Diyarbakır'ın önde gelen sivil örgüt temsilcileri, bu tablonun Başbakan'ın 3 Eylül mitinginde de yaşanmaması için harekete geçti. Referanduma "evet" diyeceğini açıklayan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, GÜNSİAD Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu ve Diyarbakır eski Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret ederek Başbakana konukseverlik gösterilmesini istedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu görüşmede, Erdoğan'ın eylemlerin gölgesinde geçen 2005 mitingi anımsatan sivil örgüt temsilcileri, şunları söyledi:

"Boykot sizin siyasi iradeniz olabilir. Ama unutmayın ki Sayın Erdoğan bu ülkenin Başbakanı. Başbakan'ın 3 Eylül ziyareti sıkıntıya düşerse öncesi ve sonrasını kabul etmeyiz. Daha önce çöplerin toplanmaması, kepenklerin kapanması doğru bir davranış değildi. Biz ev sahipliğimizi Diyarbakır'a yakışan şekilde göstermek zorundayız. Aksi bir tabloda sonuçlarına katlanırsınız, katlanırız." Baydemir'in, "Tatsızlık yaşanmaması için elimden geleni yaparım" dediği öğrenildi.