BIST 10.083
DOLAR 32,27
EURO 34,85
ALTIN 2.433,94
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Eğitim müdürüne yolsuzluk gözaltısı

7 yılda 11 kez görevden alınıp geri dönen Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'ın başı bu kez yolsuzlukla dertte...

Abone ol

Görevden alınma rekoruyla tanınan Erzurum Milli Eğitim Müdürü’nün başı, bu kez de yolsuzluk iddiasıyla dertte. Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak yolsuzluk operasyonunda gözaltına alındı.

Fevzi Budak 26 yıldır Erzurum’un eğitim müdürlüğünü yapıyor. Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik döneminde tam 11 kez görevden alındı. Verdiği hukuk mücadelesi ile her seferinde koltuğuna oturmayı başardı.

ÇELİK'E TACİZ CEZASI

Çelik ile Budak arasındaki kavga işyerinde taciz anlamına gelen mobbing davasına da konu oldu. Budak açtığı mobbing davasını kazandı, Bakan Çelik’i 4 bin lira tazminat ödemeye mahkûm etti.

YOLSUZLUK GÖZALTISI

Görevini sürdüren Budak’ın başı bu kez yolsuzluk iddiasıyla dertte. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan 8 aylık takip sonucu, sahte belge düzenleyerek kamu kurumunun dolandırıldığı iddiasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne operasyon düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürü Budak, sabah saatlerinde, kamu kurumu aleyhine sahte belgeler düzenleyerek, “nitelikli dolandırıcılık” suçundan, makamında, gözaltına alındı. Budak, sorgu için KOM Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Erzurum'da, bir süre önce de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Özel İdare Genel Sekreterliğinde, sahte belge düzenleyerek kamu kurumunu dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden, İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları N.K. ve A.U, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmış, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinde görevli Ö.D, T.Y. ve M.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.