BIST 10.070
DOLAR 32,26
EURO 34,83
ALTIN 2.434,69
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan 2012 kehaneti

Erdoğan'ın referandum sonrası CHP yönetiminin karışacağı iddiasına Kılıçdaroğlu'ndan cevap gecikmedi.

Abone ol

Kılıçdaroğlu'na göre 2012 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti ikiye bölünecek.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ve görev süresi tartışmaları iki lideri karşı karşıya getirdi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı'nın görev süresinin 5 yıl mı 7 yıl mı olduğunun AK Parti içinde krize neden olabileceğini iddia etti. Kılıçdaroğlu, Adana ziyaretini izleyen beraberindeki gazetecilerle parti otobüsünde sohbet etti.

KENDİ İŞİNE BAKSIN

Erdoğan'ın CHP yönetimiyle ilgili tahminde bulunmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Başbakan başka bir partinin iç işleriyle uğraşacağına kendi işine baksın" diye çıkıştı.

KÖŞK VE YARI BAŞKANLIK HEVESİ

Erdoğan'ın sadece köşk hevesi içinde olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, bir diğer kriz nedenini de açıkladı:

"Başbakan'ın cumhurbaşkanlığı hevesi, AKP'de büyük kriz yaratacak. Abdullah Gül'den bir an önce kurtulma, 2012'de köşke çıkma ve yarı başkanlık modelini uygulama hevesinde olduğu çok açık ortada."

Gül'ün aday olmasını isteyen milletvekillerinin olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu'nun 2012 yılına ilişkin ilginç bir değerlendirme yaptı:

20 MİLLETVEKİLİ GÜL'Ü ADAY GÖSTERİR

"Başbakan, başka partinin iç işleriyle uğraşacağına kendi gizli gündemini itiraf etsin ve AKP içinde bundan sonra yaşanacak en büyük krizi çözmeye çalışsın. AKP ve AKP'li seçmenler için yaşanabilecek en büyük kriz, kimin cumhurbaşkanı adayı olacağıdır. Abdullah Bey'i aday gösterecek 20 milletvekili mutlaka parti içinden çıkar. Gül, yeniden aday olursa, AKP ikiye bölünebilir."