BIST 9.803
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.430,60
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da silahlı çatışma 2 polis şehit

DİYARBAKIR'da IŞİD'e karşı operasyon başladı. Gelen son haberlere göre 7 IŞİD militanı öldürülürken 2 polis şehit düştü.

Abone ol

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde terör örgütü DAEŞ mensuplarının bulunduğu eve operasyon düzenlendi.

DİYARBAKIR'DA IŞİD OPERASYONU

Diyarbakır‘da IŞİD’ in hücre evine düzenlenen ve 2 polis memurunun şehit olduğu, 5 polis memurunun yaralandığı operasyonda; 7 IŞİD’ li öldürüldü, 12 IŞİD’li sağ ele geçirildi.

04.00'TE HAREKETE GEÇİLDİ

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçesi'nin Huzurevler Mahallesi'nde IŞİD'e ait olduğu belirtilen bir hücre evinin bulunduğunu belirleyen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bugün saat 04.00 sıralarında eve operasyon düzenledi.

HÜCRE EV KEVGİRE DÖNDÜ

diyarbakır ışid operasyonu

Operasyon düzenlenen bir hücre evi yaşanan çatışmalar ve çıkan yangın sebebiyle kullanılamaz hale geldi.

PATLAYICILAR İMHA EDİLDİ

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda, ölü ele geçirilen terör örgütü mensuplarının kimliklerini tespit etme çalışmaları sürerken, örgüt evlerinin çevresine yerleştirilmiş olan bazı patlayıcılar imha edildi. Çok sayıda mühimmatın ele geçirildiğinin bildirildiği operasyonda, çevredeki birçok eve mermi isabet ettiği görülürken, operasyon sırasında teröristlerin bulunduğu iki katlı müstakil hücre evinin bahçe duvarı da yıkıldı

ŞEHİT POLİSLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

 Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütü IŞİD mensuplarına yönelik saat 16.00 sıralarında başlatılan operasyonda girdikleri hücre evinde tuzaklanmış bombanın patlatılması sonucu şehit olan polislerin adları ve memleketleri belirlendi. Operasyonda, Çorum nüfusuna kayıtlı polis memuru Gökhan Çakıcı ve Adana Tufanbeyli ilçesi nüfusuna kayıtlı Sadık Özkan’ın şehit olduğu bildirildi.

diyarbakır ışid operasyon

POLİSLERE BUBİ TUZAĞI

Evin bulunduğu sokak üzerinde zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri alındıktan sonra operasyon başlatıldı. Özel harekat polislerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda polisin katıldığı operasyonda evin kapısını koçbaşı ile kırarak giren polisler bubi tuzaklarının patlatılmasıyla 7 polis yaralandı.

Yaralı polisler ambulansla yakında bulunan özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak 2 polis yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte DAEŞ terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik çok sayıda ev ve iş yerine sabah eş zamanlı olarak operasyon düzenlendiği belirtildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Operasyonda Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde bir adreste çatışma çıktığı belirtilen açıklamada şunlar ifade edildi:

"Çatışmada polis memurları Gökhan Çakıcı ve Sadık Özkan şehit olmuştur. Devam eden çatışmada 5 emniyet mensubu yaralanmış, tedavileri kaldırıldıkları hastanelerde devam etmekte olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Düzenlenen operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirilmiş ve 12 örgüt mensubu yakalanarak gözaltına alınmıştır. Ayrıca yapılan aramalarda çok miktarda silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir."

İŞTE OPERASYON SONRASI IŞİD HÜCRE EVİ

3 NOKTAYA DAHA OPERASYON

Çatışmaların gittikçe şiddetlendiği bölgede, polisin söz konusu hücre evine paralel 3 ayrı noktaya daha operasyon yapıldı.  Silah ve patlama seslerinin kesilmediği bölge, polis tarafından abluka altına alınmıştı.

OKULLAR TAHLİYE EDİLDİ

Şiddetli çatışmalar nedeniyle operasyonun gerçekleştirildiği bölgedeki İçkale ve Huzurevleri ilkokulları tahliye edildi. Öğrenciler evlerine gönderilirken, sabah saatlerinde işyerlerini açmaya gelen esnaflar da kepenk açamadı.

CANLI BOMBA İDDİASI...

Öte yandan, operasyonun bir ihbar üzerine gerçekleştirildiği bildirildi. İddialara göre, dün öğlen saatlerinde 155’e operasyon bölgesinde bulunan bir caminin yakınlarında canlı bomba eylemi yapılacağı ihbar edildi.

Bunun üzerine harekete geçen polis, caminin yakınlarında belirlediği bir teröristi takibe aldı. Teröristin söz konusu hücre evine girdiğini gören polis, diğer örgüt mensuplarının da eve gelmesini bekledikten sonra saat 04.00’da operasyonun düğmesine bastı.