BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu: Demirtaş'ın ABD temasları incelenmeli

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Amerika’ya gittiğinde bazı lobilerle görüştüğünü iddia etti.

Abone ol

Selahattin Demirtaş'ın ABD temaslarınI gündeme getiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Demirtaş'ın Amerika'ya gittiğinde kimlerle ne temas yaptığını incelemek lazım, oradaki hangi lobilerle görüştüğünü." dedi.

Davutoğlu, TVNET'teki özel yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Terörle mücadeleye, 1 Kasım seçimlerinden sonra aynı hızla devam edilecek mi?" sorusu üzerine Davutoğlu, AK Parti iktidar olursa terörle mücadelenin kesinlikle süreceğini söyledi. 

"TERÖRLE MÜCADELE SEÇİM SONRASI DEVAM EDECEK"

Türkiye'de terörü meşrulaştıran yapılarla nasıl mücadele edileceğine yönelik soruya Davutoğlu, "Onlarla demokratik şartlarda mücadele edeceğiz. Terör silah unsurunu terk ederse, zaten bunların dayandığı en büyük destek zaten kendileri de 'Biz sırtımızı dağa verdik' dedikleri için, onlar da zayıflayacaktır. Ama Türkiye'de her türlü aykırı fikir tartışılabilir, gündeme gelebilir, her türlü aykırı fikir için dahi parti kurulabilir. Biz onlarla demokratik şartlarda siyasi mücadelemizi sürdürürüz. Hukuki olarak suç teşkil eden bir husus varsa, demokratik hukuk kuralları içinde onun gereği yapılır" yanıtını verdi.

KİMLERLE NE TEMAS YAPTIĞINI İNCELEMEK LAZIM

Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2013'ün mayıs ayında Çözüm Süreci devam ederken, silahlar bırakılacaktı, IMF'ye borcumuzu ödemişiz, dünyanın en büyük havalimanının ihalesi yapılmış, 3. köprü... Böyle bir tablodan Mısır Darbesi ile eş zamanlı olarak Türkiye'de de bir türbülans oluşturmaya çalıştılar. Çözüm Süreci'nde muhatap olan HDP, birden en katı AK Parti karşıtı olarak karşımızda, Paralel ile birlikte aynı safta yer aldı. Bazı think tanklerin kapalı kapılarında neler konuşulduğunu, Demirtaş'ın Amerika'ya gittiğinde kimlerle ne temas yaptığını incelemek lazım, oradaki hangi lobilerle görüştüğünü. Bunları ben söyleyeyim de inceleyenler incelesin. O zaman anlaşılır bizden kimin rahatsız olduğu" şeklinde konuştu.