BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakırda olaylı gün!

Polis, Diyarbakır'da kara harekatını protesto ederken olay çıkaran DTP'lilere panzerle müdahale etti

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır İl Başkanlığı, Kuzey Irak'taki terör örgütü kamplarına yönelik sınır ötesi operasyonu protesto etmek için Diyarbakır'da yürüyüş yaptı.

Bugün öğlen saatlerinde bir grup DTP'li sınır ötesi operasyonu protesto etmek için DTP il binası önünde toplandı. DTP Diyarbakır Milletvekilleri ve Belediye Başkanları, operasyonları protesto etmek için biraraya geldi. DTP il binasına gelen DTP'li Belediye Başkanları uzun süre alkışlandı. Kalabalık, slogan atarak Belediye Konukevi'ne doğru yürüyüşe geçti. Yoldan geçenler yürüyüşe alkışlarla destek verirken, kalabalık Belediye Konukevi'ne vardı. DTP Milletvekillerinin birer konuşma yapacağı Belediye Konukevi'ndeki basın açıklaması ile sınır ötesi operasyon protesto edilecek. Öte yandan, yürüyüşün yapıldığı güzergahta güvenlik önlemi alınmazken, polisin kalabalığı uzaktan takip ettiği gözlendi.

Daha sonra DTP'nin yürüyüş sonrası düzenlediği mitingden ayrılan bir grup olay çıkardı. Polisin uyarılarına olumsuz cevap veren göstericiler ile polis arasında gergin anlar yaşandı.

Polis, göstericilere panzerle müdahale etti.

ORTALIĞIN SAVAŞ ALANINA DÖNDÜĞÜ DİYARBAKIR'DAKİ GÖRÜNTÜLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN