BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,70
ALTIN 2.435,60
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakırda kardeşlik mitingi

Bölge halkını ve Kürt kökenli vatandaşları kucaklamak amacıyla, "Birlik ve Kardeşlik mitingi" yapılacak...

Abone ol

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Müjdeci, ''bölge halkını ve Kürt kökenli vatandaşları kucaklamak'' amacıyla 9 Haziran 2007'de Diyarbakır'da ''Birlik ve Kardeşlik mitingi'' yapılacağını açıkladı.

Alsancak Atilla İlhan Kültür Merkezi'nde basın açıklaması yapan Müjdeci, mitingin İşçi Partisi önderliğinde sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirileceğini bildirdi.

Tandoğan, Çağlayan, Gündoğdu ve Samsun meydanlarında düzenlenen mitinglerin çok güzel olduğunu ifade eden Müjdeci, şunları kaydetti:

''Diyarbakır'ın kişiliğinde milletimizin ayrılmaz parçası olan bölge halkımızı ve Kürt kökenli kardeşlerimizi yürekten kucaklamak ve bağrımıza basmak, kardeşlik duygularımızı bu eylemimizle de gerçekleştirmek için Diyarbakır'a gidiyoruz. Sonra elin adamları 'Bak biz buraları ayırdık, korkudan kimse gelemiyor, gelinmeyen, gidilmeyen yerler de Türk ulusunun değildir, bundan sonra buralar bizimdir' demezler mi? Biz kim olursa olsun, ne olursa olsun, bunu kimseye söyletmeyeceğiz.''

Yaşar Müjdeci, Diyarbakırlıların ve bölge halkının da ay yıldızlı bayraklarıyla mitinge katılmasını, dünyaya Türk vatanının bölünmeyeceği mesajını vermesini istedi.