BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.438,45
HABER /  GÜNCEL

İstanbula kıyamet senaryosu

Fransız Deprem Araştırma gemisi ürküten veriler topladı. Büyük kıyamet kapımızda. Üstelik beklenenden de öte...

Abone ol

Fransız Deprem Araştırma Gemisi L'atalante'ın Marmara Denizi'ndeki araştırmaları İstanbullular için önemli uyarılar içeriyor.

Kuzey Anadolu fay hattının Marmara denizinin altında kalan kısmını araştıran gemiden gelen ilk veriler, olası depremin 7.6 büyüklüğünde olacağını gösteriyor.

Yabancı ve Türk bilimadamlarından oluşan ekip beş yıldır Marmara Denizi'nde kuzey Anadolu fay hattının izini sürüyor. Şu anda Tekirdağ açıklarında seyreden gemiden ilk veriler gelmeye başladı.

Kuzey Anadolu fay hattının büyük bir deprem geçirmeyen tek bölümü Marmara Denizi'ni kapsayan kısmı.

1912 yılında Ganos dağının önündeki Şarköy-Mürefte depreminin Marmara Denizi'nde bir kırılmaya yol açmadığı sanılıyor. Bu durum daha fazla enerjinin çıkma olasılığını da artırıyor. Uzmanlar 7.6 büyüklüğündeki bir depremden söz ediyor.

Marmara Denizi'ne bugüne kadar küçük bir denizaltıyla yedi dalış gerçekleştirildi. 27 Mayıs'da Profesör Naci Görür bin 200 metreye dalacak ve çıplak gözle fayların varlığıyla ilgili su hareketleri ve gaz çıkışlarını tespit etmeye çalışacak.

Fransız gemisinin Marmara Denizi'ndeki çalışması 12 Haziran'da tamamlanacak ve kesin raporlar bu tarihte ortaya çıkacak.//