BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.436,44
HABER /  POLİTİKA

Kesicinin cevabı Babayı kızdırır!

CHP'ye katılan Kesici'ye "Aile büyüğünüz Demirel'den izin aldınız mı?" sorusu yöneltildi. Kesici'nin yanıtı kızdıracak.

Abone ol

Siyasetteki rotasını CHP'ye çeviren eski Anap milletvekili İlhan Kesici, yeni lideri ile kameraların karşısına çıktı. CHP Genel Merkezi'nde Deniz Baykal ile düzenlediği basın toplantısına ilgi büyüktü. 

Merak edilen konuyu Kesici sorulmadan anlattı. Neden CHP'yi tercih ettiğini son dönemde AK Parti iktidarına karşı etkili bir politika yürütülmesine bağladı. Baykal'ı ciddi bir başbakan adayı olarak gördüğünü söyleyen Kesici, ''Normal zamanda parti değiştirmek doğru değil, ama bugün normal bir zaman değil'' dedi. 

AİLE BÜYÜĞÜNE SORDU MU?

İlhan Kesici'nin CHP'de karar kılması şüphesiz en çok Süleyman Demirel'i şaşırtacak. Tabi eğer önceden haberi yoksa. Gazeteciler de bunu merak etti ve Kesici'ye şu soruyu sordular:
-''Karar vermeden önce aile büyüğünüz olan Sayın Demirel'le görüştünüz mü?''

Bu soruya gelen yanıt şaşırtıcı oldu. Kesici'nin cevabı şöyle;
-''Aile büyüğümüz olan annem Sivas'ta yaşıyor. Elini öptüm, helallik aldım. Ben sayın Cumhurbaşkanımızın DPT Müsteşarı olarak görev yaptım. Kardeşinin kızıyla evliyim. Eşimin soyadı da eskiden Demirel'di,
şimdi Kesici. Sayın Cumhurbaşkanımızla zaman zaman değerlendirme yaparız ancak cumhurbaşkanı olduğundan beri partiler üstü bir statüye sahip olduğu için iç siyaset konuşmayız." 

VİTRİN ADAYI DEĞİL

CHP lideri Deniz Baykal da Kesici'nin partilerine katılmasını "bu vitrin anlayışı etrafında gerçekleştirilen birlikteliklerle karıştırılmamalı" sözleri ile değerlendirdi.

''Türkiye'ye yönelik tehdidi önemsedikleri, tehdidin kaynaklarını birlikte teşhis ettikleri ve ülkenin bu tehditten kurtulmasına yönelik çözüm önerilerini
paylaştıkları için bir araya geldiklerini'' ifade eden Baykal, ''Vitrin anlayışı takiye anlayışıdır. Olduğundan başka görünmek için birilerini, aldatmak üzere yanına çekmek anlayışıdır. Bu ahlaklı, yurtsever bir beraberlik, saygıdeğer bir beraberlik başkalarıyla kimse karıştırmasın'' dedi. 

CHP'YE DYP'Lİ ADAY
     
Bu arada, eski DYP milletvekillerinden İsmail Amasyalı da milletvekili aday
adaylığı için CHP Genel Merkezi'ne gelerek başvuruda bulundu.
Amasyalı, gazetecilerin soruları üzerine, gerçekleştirilen Cumhuriyet
mitinglerine değinerek, ''Sağdaki isimler meydanlara giremediler'' dedi.
Amasyalı, bu seçimde Baykal etrafında toplanmanın uygun olduğunu söyledi.//