BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  POLİTİKA

SHPnin kapısı ittifaka açık

Karayalçın, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Abone ol

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin 27 Mayıs Pazar günü partilerin oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi amacıyla kura çekimi yapılacağını hatırlatarak, ''CHP ve DSP'yle birlikte hareket etme talebiniz Pazar gününe kadar cevaplanmazsa yola yalnız mı devam edeceksiniz?'' sorusuna, ''Zaten cevaplanmadı. Ama bu haftayı değerlendireceğiz'' yanıtını verdi.

''(CHP'den ayrıldıktan sonra neden yeniden CHP ile işbirliği yapmayı istediğiniz) yönündeki eleştirilere ne yanıt veriyorsunuz'' sorusu üzerine, Karayalçın, ''birleşme çabası içinde olmadıklarını, farklılıkları koruyarak bir birlikteliğin inşa edilebileceğine inandıklarını'' söyledi. ''Biz tekrar CHP'ye üye olalım düşüncesi ile bunları söylüyor değiliz'' diyen Karayalçın, işbirliği konusunda her türlü gelişmeyi değerlendireceklerini ifade etti.

SHP'nin işbirliğine yönelik her türlü çabayı sergilediğini belirten Karayalçın, sorumluluğun artık kendi omuzlarından kalkmış olduğunu belirtti.

Karayalçın, bir başka soru üzerine de SHP'nin kapılarının şu an parti içinde olmayan ancak geçmişte görev yapmış kişilere de açık olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Şu anda SHP'nin üyesi olmayan ama eskiden SHP'nin, CHP'nin çatısında siyaset yapmış arkadaşlarımızı hep kucaklamaktan yana olduk. Hep onları bekledik, çağırdık. Bugün için de bu değerlendirme sürecinde, arkadaşlarımızın bizimle birlikte davranma arzuları olacaksa memnuniyetle karşılarız''